2022 Turizm Sezonunun Mart ayı içerisinde başlayacak olması, sektöre hizmet veren kuruluşların da hazırlıklarını hızlandırıyor.(Ajans CANKA)- Merkezi Marmaris’te bulunan Muğla Bireysel Turizm Taşımacılar Derneği (MUBİTAD); kuruluşu sonrası geçen yıl Mart ayında yaptığı ilk kongresinin yılı dolmadan, Olağanüstü Kongre kararı aldı.

Marmarisspor Halı Saha Efe Cafe ’de 29 Ocak Cumartesi günü yapılacak kongrede Başkanlığa aday olduğunu açıklayan MUBİTTAD Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çatalkaya verdiği bilgide, “Önceki yıl kuruluşunu yaptığımız derneğimizde; Coronavirüs Pandemisi’nin de, geçen son iki yılda Turizm sektörüne yaptığı olumsuz etkisiyle mevcut yönetimimizle planladığımız gibi çalışamadık. Yeni umutlarla ve büyük beklentilerle gireceğimiz Turizm sezonu öncesi olağanüstü kongre yaparak, yeniden yapılanma kararı aldık.

MARMARİS'TE 250 MUĞLA GENELİNDE 1000 BİREYSEL TURİZM TAŞIMACI

Marmaris’te yaklaşık 250, Muğla genelinde de 1000’den fazla bireysel turizm taşımacı esnafımız var. Sayımız Türkiye genelinde 150 Bin’den fazla esnaf ve geçindirmek zorunda oldukları ailelerini kapsıyor. Meslektaşlarımızdan derneğimize büyük ilgi var. Ama biz olağanüstü kongre kararı aldığımız için etik olması açısından, kongre sonrasına kadar yeni üye kabulünü durdurduk. Derneğimizde şuan için Marmaris, Bodrum, Milas, Ortaca ve Dalaman’dan 33 üyemiz var. Hedefimiz Muğla’nın tüm ilçelerinden üyelerimizin olması ve Muğla’nın her yerinde yapılanmak. Mevcut 33 dernek üyemizden 21 üyemizin mutabakatıyla; kongrede Aday Yönetim Kurulumuz Adem Çatalkaya, M. Hasan Süer, Uğur Özdenek, Erkin Hıdıroğlu, Tunaer Karaer, Şenol Koza ve Sezai Çim’den oluşuyor.” dedi.