Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 29 yıl dönümünde Edremit’in Akçay ve Altınoluk Mahallesi’nde adının verildiği parklarda düzenlenen etkinliklerle anıldı.BALIKESİR (İGFA)-Cumhuriyet Gazetesi yazarı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun bombalı saldırı sonucu katledişinin 29 yıldönümü nedeniyle CHP İlçe Başkanlığı tarafından anma törenleri düzenlendi. İlk etkinlik Akçay Mahallesi’nde Mumcu’nun adının verildiği ve büstünün de bulunduğu parkta gerçekleştirildi. Uğur Mumcu için Edremit’teki ikinci tören Altınoluk Mahallesi’nde ünlü yazarın adının verildiği cadde üzerinde bulunan anıtı önünde düzenlendi. Her iki törende de CHP İlçe Başkanlığı tarafından Mumcu anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu. Törene katılanlar tarafından Mumcu anıtına karanfiller bırakıldı.

Törende bir konuşma yapan CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, ülkenin içinde bulunduğu durumu o günlerden gördüğü, tarikat ve cemaat yapılanmalarını yazılarında yer verdiği için katledildiğini ifade etti.

Törene CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kamuran Taşdemirel, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Soğuk havaya rağmen törenlere katılım yoğun olurken katılanlara çorba ve çay ikramında bulunuldu.