Nevşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri ana arterlerdeki çalışmalarının ardından ara sokaklar, yaya kaldırımları ve mahallelerde kar temizliği çalışmalarını yoğunlaştırdı.Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)- Nevşehir’de dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte Nevşehir Belediyesi tüm iş makineleri ve yüzlerce personeli ile karla mücadele çalışması yürütüyor.

Mevcut iş makinelerinin yanı sıra kiralık araçlarla da araç filosunu güçlendiren Nevşehir Belediyesi, ana arterlerin açık tutulması için yoğun bir çaba gösterdi.

Kar kalınlığının 30 cm’yi aştığı şehir merkezinde ara sokaklar ve mahallelerde de görev yapan belediye ekipleri yaya kaldırımlarının temizlenmesi için de yoğun mesai harcıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren başkan yardımcıları ile birlikte saha da çalışmaları koordine eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “Vatandaşlarımız da hak verirler ki öncelikle ana arterleri açık tutmak zorundaydık. Ardından ekiplerimizi mahallelerimizdeki ara sokaklara sevk ettik. Şu anda tüm mahallelerde ekiplerimiz kar temizliği ve tuzlama çalışması yapıyor. Akşam saatlerinde de sanayi bölgesinde olacağız. Yaya ekiplerimiz ise yaya kaldırımlarını temizlemeyi sürdürecek. Rahmet yağacak biz de temizlemeye devam edeceğiz. 300 kişilik yaya ekibimiz ve kendi iş makinelerimizin yanında özel firmalardan kiraladığımız araçlar sürekli saha da olacak.” dedi.