Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde arı üreticileri için toplam 16 bin ton besleme şeker dağıtımı gerçekleştiriyor.Murat Karakaya / NİĞDE İGFA- Niğde'de ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde arı üreticilerine yönelik kovan başına 2,4 kilogram olmak üzere toplam 4 tırdan oluşan 108 tonluk şeker dağıtımına başlandı. İlkbahar mevsiminde yeterli polen oluşumuna kadarki dönemde arı ölümlerini engellemek amacıyla yapılan çalışmada, Niğde'de arı yetiştiriciliği yapan Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletmesi aktif olan arı yetiştiricilerine toplam 108 ton toz şeker dağıtımı yapıldı.

Kovan başına 2,4 kilogram olmak üzere toplam 4 tırdan oluşan 108 tonluk Besleme Şeker Dağıtım programına Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal ve çok sayıda arı yetiştiricisi üretici katıldı. Niğde Merkezle birlikte ilçelerde 327 arı üreticisi şeker dağıtımından yararlanacak. Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin: " Bu sezon üreteceğimiz ballar bereketli olsun inşallah. Geçtiğimiz günlerde Arıcılar Birliği Başkanımızı ziyaret ettiğimizde şeker ihtiyaçlarını olduğunu söylemişti. Biz de bunun üzerine Türk Şeker ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kısa zaman içinde 4 tır ve 327 üretici arıcımıza yetişecek şekilde şekerin dağıtımına başlıyoruz. Ben üreticilerimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum." dedi.

BAŞ: "327 ÜRETİCİMİZE 108 TON ŞEKER DAĞITIYORUZ"

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş: "Şeker dağıtım programımızda bir aradayız, burada. Bakanlığımız arıcılık sistemine kayıtlı 327 üreticimize 108 ton şeker dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Üreticimize kovan başına 2,4 kilogram şeker dağıtımını gerçekletiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

ÜNAL: "SEVİNÇLİYİM, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal: "Çok sevinçliyim. Arıcılarımızın ihtiyacı olan besleme şekeri konusunda 10-15 gündür yapılan yoğun çalışma ve özellikle bakanımızın talimatıyla Türkiye genelinde 16 bin ton şeker dağıtıldı. Bazı iller dağıtıma bir hafta önce başladılar. Bizler de bugün itibariyle dağıtıma başlamış bulunmaktayız. Başta sayın bakanıma, sayın valime, sayın tarım il müdürüme göstermiş oldukları gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Tarım ve Orman Bakanımıza ilimiz ziyaretlerinde 2 tır daha şeker eklemesi yapılmasını rica ettim. İnşallah o da kısa süre içinde hazırlanacak." dedi.