Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Vali Şimşek
mesajında; "Zor şartta görev peşinde koşan gazetecilerimiz, düzenli mesaisi olmadan halkı bilinçlendirmek için gayret sarf ediyorlar" dedi. 61. yıldönümüne erişilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Niğde'de yarın çeşitli programlarla kutlanacak.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile habercilik mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün 61.yılını kutlamaktayız.

İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz, düzenli bir mesaisi olmadan çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, topladığı haberleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler.

Basın mensuplarımız aynı zamanda bir kamu hizmeti görevi de yerine getiren, devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi gören, Basın Ahlak Kurallarına ve meslek etiğine bağlı, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılamaktadır.

Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği dünyada, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ortak sesi ve kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm Basın Mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.