Bursa Çözüm Koleji öğrencilerinin emeklerinden oluşan Karma Sanat resim sergisinin açılışı gerçekleşti. Çözüm Koleji Genel Müdür’ü Özkan Düzenli, bu tür etkinliklerin çocukların kişisel gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek eserlerin tamamen öğrencilerin elinden çıktığını söyledi. BURSA (İGFA) (​​GÜLİN ÖZDEMİR- RAMAZAN ACAR BURSADA BUGÜN) Bursa Çözüm Koleji Eğitim Kurumları öğrencileri, her yılın ilk ve ikinci dönemlerinin sonunda düzenlediği Karma Sanat Sergisine bu dönemde ev sahipliği yaptı. 7 -16 yaş arası öğrencilerin eserleriyle oluşturulan  sergide geleneksel el sanatları, kara kalem, portre, tuval çalışmaları ve robotik kodlama çalışması bulunuyor.

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Çözüm Koleji Genel Müdürü Özkan Düzenli, “Öğrencilerimiz atölye çalışmalarında öğrendiği tekniklerle resim çalışmalarını yaptılar. Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek adına yapılan çalışmalar çocukların kişisel gelişimi için çok önemli.

Eserlerim tamamı öğrencilerin elinden çıktı. Öğretmenlerimiz öncülüğünde öğrencilerle yaptığımız çalışmalarda öğrenciler sosyalleşerek, el becerilerini geliştiriyor. Sergimizi her yıl öğrencilerimize sunuyoruz” diye konuştu. 

ÇEŞİTLİ TEKNİKLERİ İÇİNDE BARINDIRIYOR 

Çözüm Koleji’nde 2 yıldır Görsel Sanatlar Öğretmenliği yapan Burçak Yazıcı ise, dönem başından beri yaptıkları eserlerle sergiyi oluşturduklarını belirterek, “Öğrenciler eserlerini el sanatları ve  kara kalem atölyemizde, resim öğretmenimiz ve kodlama öğretmenimizle birlikte meydana getirdi.

7-16 yaş arası ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eserleriyle oluşturduğumuz sergi, çeşitli teknikleri ve  konuları içinde barındırıyor” dedi. 

“AKTİF ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Dönem başından beri öğrencilerin çalışmalarının devam ettiğini belirten Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğçe Eryiğit ise, “Son 2 buçuk ayda daha aktif çalışmalar yaptık. Renk alanı, toz pastel, kolaj ve seramik çalışmalarını birleştirerek karma bir sergi oluşturduk” diye konuştu.

Serginin açılışında öğrenciler piyano ve gitardaki yeteneklerini sundu. Açılışın ardından tüm öğrenciler eserleri inceleyerek sergiyi gezdi.