Rize’de meydana gelen afetlerde evleri yıkılan ve oturulmaz durumda olan afetzedeler için TOKİ tarafından Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesinde yapılan 96 adet konutun hak sahipleri kura çekimi ile belli oldu.Ajans Pazar/ RİZE İGFA- Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Rize merkez Yağlıtaş Mahallesinde inşa edilen 96 adet afet konutu için, muhtelif zamanlarda meydana gelen afet olayları nedeniyle, evleri zarar gören ve İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hak sahibi kabul edilen vatandaşların konutlarını belirlemek üzere noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) il Müdürlüğü’nde düzenlenen kura çekim törenine; Rize Valisi Kemal Çeber, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı ve Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı katıldı.

Kura çekiminde konuşan Vali Çeber, bugüne kadar ilimizde meydana gelen afetler sonucu hasar gören veya hasar görmesi muhtemel konutlar için, afetzede ailelere 2 bin 246 Afet konutunun yapılarak teslim edildiğini belirterek, “Bugünde tamamlanan 96 afet konutunun hak sahiplerine dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. 603 konutun ise yapımı devam etmektedir. İki yıl içerisinde tüm afetzede aileleri konutlara yerleştirmiş olacağız.

Yine ilimizin afet riski göz önüne alınarak, bugüne kadar risk azaltmaya yönelik afet önleyici projeler kapsamında 3 bin 335 konutu muhtemel afet risklerinden koruma amaçlı olarak bin 961 noktada istinat yapısı ve diğer uygulamaların yapımı gerçekleşmiştir. Bu yıl itibariyle de 397 konutu afet risklerinden koruma amaçlı 250 noktada istinat yapısının çalışmaları devam etmektedir.

İlimiz, coğrafi yapısı gereği özellikle yağan yağışlar sonucunda ciddi afetlerle karşı karşıya kalsa da devletimiz yaşanan bu felaketler karşısında tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında durarak yaraların en kısa zamanda sarılmasını sağlıyor. Son derece modern, güvenli ve konforlu konutlarımızın dağıtımını için buradayız. Hak sahibi ailelerimize yeni konutları hayırlı olsun” dedi.