2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde resim sergisi ile açıldı. Murat KARAKAYA/ NİĞDE İGFA- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyası Sinema Vakfı ve Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'nin paydaşı olduğu 2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu 12-14 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca sürecek.  NÖHÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda resim sergisi, müzik dinletisi ile birlikte konuk rektörler ve protokol mensuplarının açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumda yüze yakın katılımcı yer aldı. 

Aralarında Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Bangladeş ve KKTC'nin de olduğu 30'un üzerinde bilim insanı ile birlikte 100'e yakın katılımcı ile gerçekleşecek olan sempozyumda katılımcılara özel plaketler takdim edildi.  2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumunun açılışında Medya Haber Sitesi mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Başkanı ve Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Demir; "TDGF ve Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema Vakfı olarak 6 yıldır bir proje yürütüyoruz. Türk dünyasında iletişim ve sanat konularında, özellikle sanat konusunda belgesel film festivalleri yapıyoruz. İletişim ve gazetecilik konusunda sempozyumlar yapıyoruz. 
Burada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi himayelerinde Türk Dünyası 2. İletişim ve Sanat Sempozyumu için bulunuyoruz. Sempozyuma bizim Türk dünyasından 13 tane üniversite paydaş. Amacımız Türk dünyasında kültür, sanat ve gazetecilik konusunda ilmi makaleler üretmek. Yaptığımız çalışmaları ilerde Türk dünyasına öğrenciler aracılığıyla yaymak. Üniversitemiz sağolsun bizleri 6 yıldır himaye ediyor. Türk dünyası Niğde ile buluştu, diyebiliriz. İnanıyorum ki daha güzel şeyler olacak." dedi. 

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şerife Türkeş; "Menderes Demir ile 2014 yılında yollarımız kesişti. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Niğde'de kuruldu. Niğde bu anlamda şanslı hep ilkleri yaşadık. İlk paydaş üniversite de NÖHÜ oldu. İlk olmaktan çok mutluyuz, böyle bir ailenin içinde olmaktan dan çok mutluyuz. Başkanım da her geçen gün çıtayı artırarak devam ediyor, yolu bahtı açık olsun." ifadeleri kullandı. 

NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, TDGF Başkanı Menderes Demir'e ithafen yaptığı sempozyum açılış konuşmasında; "Kapımız her zaman sizlere açıktır bunu söylemek isterim" sözleriyle başladı. Rektör Uslu konuşmasının devamında şunları söyledi; "Şunu söylemek isterim arkadaşlar, Türklük çok farklı birşey, bir İngiliz, bir Fransız, bir Alman gibi bişey değil. Tarihin köklerinden gelen bişey. İnanılmaz. Bizler Türkiye'de yaşadığımız için bunu tam olarak bilemiyoruz. Ne zaman yurtdışına gitsek bize karşı inanılmaz bir ilgi var. Bizlere sevgi gösteriyorlar. Bu duygaları ancak onlarla beraber olduğumuz zaman görebiliyoruz. İnşallah bundan sonra da birliğimiz beraberliğimiz daim olur.  Önemli olan bu faaliyetleri sürdürebilecek dirayete sahip olmak. Biz de NÖHÜ olarak yapmaya devam edeceğiz. Bugün nasılsa yarın da öyle olacak, inşallah bizden sonra gelenler de bu şekilde devam edeceklerdir. 

Türkiye Türkiye'den büyüktür. Türkiye Azerbaycanla bir olursa dünyadan büyüktür.  Bu sempozyumun da Türk dünyasına hayırlı olmasını diliyorum"  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyası Sinema Vakfı ve Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'nin paydaşı olduğu 2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu 12-14 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca sürecek.