Gençlerin aktif vatandaş olma talebi ve katılımıyla kurulan ‘Yarın İçin Şimdi Derneği’ muhteşem bir lansman ile faaliyetlerine başladı.

KEŞAN POSTASI

KIRKLARELİ (İGFA) - Türkiye’nin kalkınması için gençlerin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sunmak, temel insan hak ve özgürlükleri, cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamak amacıyla kurulan derneğin ilk genel kurulu geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Gençlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla tamamlanan genel kurulda Taylan Yıldız dernek başkanı; Kırklarelili olan ve uluslararası çaptaki çalışmalarıyla tanınan bilişim hukuku uzmanı Avukat Görkem Gökçe de oybirliğiyle Başkan Vekili seçildi.

Gökçe’nin sosyal sorumluluk projelerindeki bu yeni adımı hemşehrilerini bir kez daha gururlandırdı.

Taylan Yıldız ile Av. Görkem Gökçe’nin yanısıra Evrim Kuran, Umut Yıldız, Tuğçe Taşçı, Cansu Çulha, Ece Eker, Umut Oğuz, İlayda Eskitaşçıoğlu, Ömer Serdar Özkan, Özgür Eker, Mehmet Ergül, Seren Anaçoğlu, Tanzer Bilgen ve Gürman Timurhan gibi alanında uzman isimlerin yer aldığı ‘Yarın İçin Şimdi Derneği’ kurucu kadrosu, gençlerin huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir Türkiye için bir araya geldiklerini belirtti.

Dernek Başkanlığı’na seçilen Taylan Yıldız derneğin amacının katılımcı ve şeffaf bir süreçle, üyelerin fikirleri ve gençlerden gelen talepler doğrultusunda belirlendiğini kaydetti. Yıldız; “Ben ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gelişmiş bir Türkiye’ye inanıyorum. Kamu yönetiminde ve hayatın her alanında liyakat ilkesinin egemen olması için çalışıyorum. Gençlerin önündeki bariyerleri kırmak, gençlerimizin hak ettikleri seviyede fırsat ve imkanlara kavuşması için de mücadele ediyorum. Sivil toplum örgütümüz de Türkiye’ye hizmet eden bir hareket olacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi gençliğe emanet ederken en doğru kararı vermiş. Çünkü bu ülke her zaman gençliğin omuzlarında yükselecek. Bu dernek artık hepimizin” şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Görkem Gökçe de çalışmalarla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“‘Yarın İçin Şimdi Derneği’ gençlerin talepleriyle, gençler tarafından, gençler için kuruldu. Hepimiz daha mutlu, daha özgür, bolluk içinde bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Gençlerin enerjisi, vizyonu ve dinamizmiyle her sorunu aşmak mümkün. Çok güzel projelerimiz var. ‘İnternetsiz köy kalmasın’ diyerek yollara düşecek, çocuklarımızı teknoloji  ile buluşturacağız. 8000’e yakın genç ile görüşerek, onların katkılarıyla oluşan manifesto niteliğindeki önerimizle kamu yönetimine farklı bir bakış açısı kazandıracağız.”

Gi- Pro adını verdikleri Girişimcilik ve İstihdam Projesi ile hem yeni istihdam olanakları üreteceklerini, hem de yeni girişimlerle Türkiye’ye kazanç sağlayacaklarını kaydeden Gökçe, “Mustafa Kemal’in ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü derneğimizin pusulasıdır. Her kesimden, her yaştan genç arkadaşımızla bu söze layık olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.

Gençlerin büyük ilgisi ile güçlenen derneğin, şu anda 75 ilde yaklaşık 8000 gönüllüye ulaştığı açıklandı.