Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından profesyonel koçluk sanatını, bilimini ve mesleğini tanıtmak ve ilerletmek amacıyla düzenlenen 5. Koçluk Konferansı, bu yıl 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Point Hotel Bosphorus’ta gerçekleşecek.

Konferansa davet edilen konuşmacılar arasında koçluğa merak duyan ve bu alandaki fırsatlar ve gelişmeler ile ilgilenen tüm liderler, yöneticiler, insan kaynakları profesyonelleri, koçlar, iletişimciler, sporcular, eğitimciler, iş adamları, girişimciler, gazeteciler ve akademisyenler bulunuyor. “İz Bırak” temasıyla düzenlenecek 5. Koçluk Konferansı’nda sahnede gün boyunca Alexandra Montgomery ve Neil Scotton gibi koçluk alanında Avrupa’da ve dünyada tanınmış isimler yer alacak. Toplantıda sadece koçlar değil, kendi alanlarında marka olmuş kişiler de söz alacak. Bu isimler arasında Televizyon Yapımcısı Enver Aysever, Estima Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Hasan Tanla, Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman, Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşegil ve Gazeteci Elif Dağdeviren yer alıyor.

Gerçekleştirilecek panellere Reklamcı ve Eğitmen Ahmet Akın’ın yanında Profesyonel Koçlar Aylin Sofia Deniz ve Zeynep Balcı moderatörlük yapacak. Programdaki toplam üç panelde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Mete Meleksoy, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya’nın yanında Endüstri Tasarımcısı ve Oyun-Oyuncak Tasarımı Uzmanı Hakan Diniz, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebru Dorman ve Yatırım Bankeri Aslı Han Gedik yer alacak. Türkiye’de doğal ürünler konusunda bir marka haline gelen İpek Hanımın Çiftliği kurucusu Pınar Kaftancıoğlu da ekibiyle beraber programda yer alacak. Konferansın sunuculuğunu Gazeteci ve Televizyoncu Sevinç Satıroğlu gerçekleştirecek. Konuşmacılardan Neil Scotton;

2004 yılından bu yana başarılı liderlik, koçluk ve eğitimcilik gibi alanların önde gelen isimlerden biri. Scotton, Global Koçluk ve Evrilen Liderliğe katkılarından dolayı 2008 yılında ICF Global Başkanı tarafından verilen ödülü almaya hak kazandı. One Leadership Project’in kurucusu Neil Scotton harika ekipler yaratmak, karmaşık konuları çözüme kavuşturmak, yönetilen amaçlar ve değerler doğrultusunda büyük değişimi yapmalarına yön göstermek, çalışma hayatlarına ilham vermek ve farkındalık yaratmak adına vizyonu olan kişiler ve kurumlarla çalışıyor. Durağanlık, mücadele, zorluklarla karşılaşma, geçiş ve büyüme zamanlarında organizasyonlara destek sağlayan Scotton, “Daha iyi bir dünya için katalizör olarak koçluk” başlığı altında yapacağı konuşması ile konferansa damgasını vuracak ve inovatif fikirlerini paylaşarak katılımcılara ilham olacak. Bir diğer isim ise Alexandra Montgomery. Birçok farklı ülke ve kültürle çalışma fırsatı yakalayan Montgomery, insanlara daha iyi bir yaşam ve iş hayatı sürdürmeleri adına önsezinin önemini ve gücünden ön plana çıkararak, birçok dilde liderlik ve koçluk yapmaktadır. İşletme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Diller ve Ontolojik Koçluk, Duygusal Zekâ, Nöro Lingustik Programlama üzerine uluslararası akademik kalifikasyona sahip olan ve Montgomery; yapacağı konuşmasında günümüz kurumlarında yaygın bir şekilde yer alan eril-odaklı liderlik yaklaşımlarının aksine feminen odaklı bir yapı ile maskulen yaklaşımın dengelenmesi, bütünsel bir açıyla değerlendirilmesine yönelik yaklaşımlar sunacak. “Güçlü feminen liderlik için koçluk” başlıklı konuşmasında Montgomery, aynı zamanda kültürler aşırı kadın arketipler ile örneklendirmelere yer verecek.

5. Koçluk Konferansı’nın, koçluk mesleğinin gelişimi için önem teşkil eden bir etkinlik olduğunu anlatan ICF Türkiye Başkanı Naci Demiral, “Dünya’da ve Türkiye’de giderek artan bir ilgiyle karşılanan "Koçluk” bugün artık geleceğin en önemli meslekleri arasında. ICF Türkiye’de 500’e yaklaşan kayıtlı üye ve 275 ünvanlı koç mevcut. ICF onaylı eğitimlerin Türkiye de verilmeye başlanmasından bu güne kadar yaklaşık 3000 kişinin ICF onaylı bir eğitim aldığını söyleyebiliriz. Sağladığı bilgi ve network ile hızla gelişen koçluk için büyük değer taşıyan Koçluk Konferanslarımızın 5.’si Mayıs ayında düzenlenecek. Katılımcılara farkındalık kazandırmayı, koçluğu anlamayı ve iz bırakmanın önemini vadeden konferansımız, ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli, konusunda uzman konuşmacıları bir araya getirecek. Konferansta koçluğun kurumsal ve gündelik hayattaki her alanda insan üzerinde etki bırakan, sürekli yeni yöntemlerle kendini geliştiren ve ciddi uzmanlık gerektiren bir kavram ve güçlü, iz bırakan bir etkiye sahip olduğu mesajı verilerek; uzman konuşmacılar geçmiş deneyimleri ile nasıl iz bıraktıklarını anlatarak, geleceğe ilişkin katılımcılara ilham verecekler” dedi.