Fitch'ten yapılan açıklamada, ülkelerin, uzun ve kısa dönem yabancı para birimi cinsinden kredi notları ile yerel para birimi cinsinden kredi notları arasındaki ilişkinin incelendiği, bazı kriterlerde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Şirketin metodolojisindeki bu değişiklik sonucu, içinde Tayland, Kolombiya ve Türkiye’nin de yer aldığı 23 ülkenin yerel para birimi cinsinden kredi notları ve not görünümlerinde değişiklik yapıldı. Bu kapsamda Türkiye’nin de yerel para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notu "BBB"den, "BBB-"ye çekilirken, not görünümü ise durağan olarak belirlendi. Fitch’in not basamaklarında "BBB-" kredi notu, yatırım yapılabilir düzey olarak değerlendiriliyor. Fitch, yaptığı kriter değişikliği nedeniyle değerlendirmeye almadığı Türkiye'nin Uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunda herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Türkiye'nin yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notu "BBB-" ile “yatırım yapılabilir” seviyede bulunuyor. Fitch'in Türkiye'nin yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notuna ilişkin değerlendirmesini Ağstos ayı içinde açıklaması bekleniyor.