15 Temmuz gecesi Boğaziçi ve FSM Köprüsü'nün kapatılması ile başlayan ve Ankara'da şiddetli çatışmaların meydana geldiği askeri darbe girişimi nasıl başarısız oldu? 

Askeri darbe girişiminin başarısız olmasının nedenleri,

1- Darbenin en önemli ayağı Marmaris'ti. Eğer düşünüldüğü gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan operasyon ile orada öldürülseydi üst düzey komutanlardan daha fazla destek alınacaktı.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişiminin başladığı ilk saatlerde Cnn Türk'e canlı bağlanması çoğu darbeciye geri adım attırdı. Marmaris'te yapılan operasyona rağmen yaşıyordu ve meydan okuyordu. işte bu darbeye set çekti.

3- Aslında darbe sabah 04.00'da tam teşekküllü planlanmıştı. Fakat Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, hareketliliği fark edip karargahta kalması ve bu olayı yanındaki hainler İstanbul'a nedeniyle operasyon 6 saat erken başladı.

4- İstanbul Arnavutköy'de Tank Birliği'ndeki Binbaşı darbeyi fark edip emniyeti araması üzerine belediyenin iş makinaları kışlanın kapısını kapattı. Böylece daha fazla sayıda tankın dışarı çıkması engellendi.

5- Malatya'da 8 adet kargo uçağı mühimmatı Türkiye'ye dağıtmak için yüklendi. Fakat belediye araçları uçuş pistine itfaiye ve kamyonlarını çekerek uçakların kalkmasını engelledi. Böylece darbeci askerlerin muhimmat sorunu baş gösterdi.

6- Karargaha giren darbeci Tuğgenerali bir astsubay alnından vurdu ve karargahtaki bütün plan çöktü.

7- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a harekatı. Uçuş numarasını TC yerine TK8464 yani tarifeli bir uçuş kodu ile İstanbul'a indi. Eğer Ankara'ya inseydi helikopterler havalimanında veya Cumhurbaşkanlığı Sarayında vurmak için hazır bekliyordu. 

8- TÜRKSAT, Telekom'da ve önemli iletişim kanallarında sivil ve polis direnişleri oldu. Bu direnişler sayesinde iletişimi kesemediler. Telekom Acıbadem Müdürlüğünde bir muhtar şehit oldu.

9- Vatan Caddesi'ne giden tankların içerisinde asker gibi giyinmiş emniyetten atılan FETÖ'cü emniyet amiri bile hazırdı. Darbe olduğunda koltuğuna geri oturmak için oradaydı. Eğer plan tutsa idi EGM'nin başına geçip polislere direnmemeleri için emir verecekti.

10- Halk unutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara dökülen vatandaşlar darbenin başarısız olmasındaki en etken oldu.