Bursa'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, bursa da bugün de devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Ak Parti Genel Başkan Yardmcısı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Yaklaşık 50 bin kişi Şehreküstü Meydanı'nı Türk bayraklarıyla donatırken, bir vatandaşın getirdiği FETO/PDY lideri Fetullah Gülen'in kuklasını meydanda bulunanlar bayrak sopalarıyla vurarak tepki gösterdi. Etkinlikte konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, OHAL'in ilk kez millete yanlış yapan, devletteki hainleri temizlemek için ilan edildiğini vurguladı. Milletin yarınlarını, bugünden daha güvenli hale getireceklerini dile getiren Müezzinoğlu, "Millete hizmet etmesi, milletin emrinde olması gereken, ama başkalarına hizmet eden hainleri bu devletin her kademesinden ayıklayacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren inşallah devletimizle daha rahat uyuyacağız, sokaklarda daha rahat gezeceğiz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hep beraber şekillendireceğiz." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmayacağını, bu gecede devletin en önemli kurumlarının bombalandığını ve Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanını ortadan kaldırmak için alçakça planların uygulanmaya çalışıldığını hatırlattı. Bakan Çelik, "Bu alçaklar iki şeyi hesap edemediler. Bir 'Çanakkale geçilmez' diyen bu halkı hesap edemediler. İki, her türlü planı yaparız ve Türkiye'de halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı yakın olan Yunan adalarına kaçar gider diye zannettiler." dedi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I YEDİRMEYECEĞİZ'
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbecilere pabuç bırakmadığını belirterek, "Siz bu hilelerle Abdülhamit Han'ı hallettiniz, rahmetli Menderes'i, Özal'ı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu yediniz, ama Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünya mazlumlarına 16 Temmuz sabahında çok büyük örnekler alacakları hususlar ortaya koyduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişiminin olduğu gece uçağın ışıklarını kapatarak çatışmaların en yoğun olduğu İstanbul'a geldiğini hatırlatan Bakan Çelik, "Sizin arkasında durduğunuz, olmazsa olmaz dediğiniz, yedirmeyiz dediğiniz Sayın Recep Tayyip Erdoğan en sıkıntılı bölge olan İstanbul'a indi. 'Benim vatandaşım tanka göğsünü siper etmiş, benim vatandaşım helikopterlerden gelen ateşlere göğsünü siper etmiş. Ben de vatandaşım gibi meydanlarda olacağım' diyen bir liderimiz var." diye konuştu.

'BUNLARA HAYVAN DEMEK, HAYVANLARA HAKARETTİR'
Çelik, darbe girişiminde bu millete ait uçağını, tankını, silahını kullanılarak yine millete ait yerlerin bombalanmasının çok acı verici olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
"Bir yanlış vardı. O yanlış bu milletin araçlarını kullanan hainlerdi. Türk milleti olarak çok sıkıntılar gördük, çok çileler çektik, çok badirelerle karşı karşıya kaldık ama böyle bir düşmanla tarih boyunca hiç karşı karşıya gelmedik. Hiç yüz yüze gelmedik. Böyle bir hain, alçak düşman tarihimizde olmadı diyebilirim. Şimdi kardeşlerim bunları yapanlara biz Mehmetçik diyebilir miyiz, Türk diyebilir miyiz, insan diyebilir miyiz? Türk olamaz, insan olamaz. İçinizden birileri 'Bunlar hayvan' diyebilir ama Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı olarak diyorum ki; bunlara hayvan demek, hayvanlara hakarettir. Hayvan kim, bunlar kim. Hayvana bundan daha büyük hakaret olmaz. Bunlar böyle alçaklık yapmışlardır. Bunu özellikle kayıtlara geçmesi için söylüyorum."

'SİZİN ÇOCUKLAR 15 TEMMUZ GECESİ ÇUVALLADI'
9 gün gün boyunca minarelerden selalar ve ezanların okunduğunu belirten Faruk Çelik, “Çok şükür bu imanlı milletin minarelerinden okunan selalar ve ezanlar, tankın ve uçağın sesine galip geldi. Tankın ve uçağın sesi ezanın, selanın karşısında söndü. Sizler taşın altına gövdenizi koymadınız, tankın altına gövdenizi koydunuz. Tankın altına gövdesini koyan örnek bir millet oldunuz. Siz Bedrin Aslanları gibi 8 gündür dünyaya gibi ders veriyorsunuz” diye söyledi.

Emperyalistlerin Türkiye’de birçok defa darbe yaptığını ve darbelerin sonunda ‘Bizim çocuklar başardı’ dediklerini söyleyen Bakan Faruk Çelik, “Sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı. Allah’ın izniyle de bundan sonra da ayağa kalkamayacak şekilde milletin iradesine gasp edecek hiçbir güç bırakmayacak şekilde Ankara’da dik duruşumuzu sürdüreceğiz" şeklinde konuştu