Ankara'da bulunan Başken Üniversitesi 2. sınıf tıp öğrencisi olan Berkay Akbaş için dün sosyal medyada haber alınamıyor diye hastag açılmıştı.

Gezmek için İstanbul'a gelmişti
CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, haftasonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara’dan İstanbul’a gitti.

Maalesef bugün Berkay'dan üzücü haber geldi ve Vodafone Arena'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklandı. Hayatını kaybeden Berkay'ın babası şunları söyledi,

"19 Yaşında. Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi. İstanbul'a Ankara'dan sınav sonrası sadece 2 günlüğüne geldi. Gezmek için geldiler. Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlar. Hepsi bu. Sadece bu. Bu kadar tesadüfi, bu kadar basit bu kadar ucuz. Bunun için şehit. Yok ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi . Ben başka bir şey demiyorum. Mustafa Berkay Akbaş gelecek vadeden bir tıp öğrencisi. Başkent Üniversitesi'nde. Hayali doktor olmaktı. Böyle insanlara yardım etmekti. Ama ben onu cenaze arabasıyla geri götürüyorum şimdi. Twitter'da kayıp ilanı olan çocuk. Terörü sadece lanetlemeyle bitseydi. Yıllardır lanetliyoruz. Yarın çiçek bırakırlar. Başka bir şey yapmazlar. Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi."