Kamudan atılan FETÖ mensubu kişilerin bir daha memur olamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenerek açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı rakamlar vererek, gözaltına alınların sayısını 8 bin 883'ü asker, 2 bin 101'i hâkim ve savcı, bin 485'i polis, 52'si mülki idare amiri, 689 kişinin sivil olduğuu söylerken bu terör örgütü mensuplarının bir daha kamuda çalışamayacaklarının altını çizdi. 

Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak terör örgütü mensuplarının darbe girişimine karşı Türk halkının birleştiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle;

Meydanları dolduran tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi 246 kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle tarih yazdılar.

BUNDAN BÖYLE 15 TEMMUZ HER YIL ANILACAK
Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bundan böyle her yıl 15 Temmuz gününde onlar yad edeceğiz. Milletimiz 710 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü yine tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu meydan okumayı sadece şu ve bu kesim değil milletimizin tamamı yapmıştır.

Bu mücadeleyi destekleyen tüm siyasi partilere ve onlara oy veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 

Bu darbe girişimi aynı zamanda TSK'ya da yapılmıştır. Bizlere zaferi nasip eden Rabbimize hamd olsun. Allah sizlerden razı olsun. Meydanları darbecilere bırakmadınız.

13 BİNDEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA
13 bin 165 kişi gözaltında hesap veriyorlar. 123'ü general 5 bin 863 kişi tutuklandı. Bu devlet kendisine silah çekene, vatandaşına kurşun sıkana hakettiği cezayı verecek kudrete sahiptir. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak. 

"HEPSİNİ BİLİYORUZ, VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE ONLARIN HESAPLARINI DA ÖNLERİNE KOYACAĞIZ"
Türkiye'yi bu ihanet çetesi mensupları aracılığıyla, bu vatan hainleri vasıtasıyla tedip edeceklerini, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu sözüm, maşalarla birlikte onları bir katil sürüsü halinde sokaklara salanlar için de geçerlidir. Hepsini biliyoruz, vakti saati geldiğinde onların hesaplarını da önlerine koyacağız.