Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda ilk belirlemelere göre, 3 polis şehit olurken aralarında sivillerin de bulunduğu 100'e yakın kişi yaralandı.

Saldırı sonucu İl Emniyet Müdürlüğü binası ve çevredeki birçok binada  hasar oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da zarar gördü. Patlama  bölgesinde büyük bir çukur oluştu.

Saldırının ardından Vali Murat Zorluoğlu, olay yerinde incelemelerde  bulundu.

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.