IŞİD'in 2 Türk askerini yakarak infaz ettiği anların videosu sosyal medyada yayınlandı. Yayınlanmasından kısa süre sonra çok büyük tepkilere neden olan görüntüler sonrasın AK Parti hükümetinden herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Avrupa'da çok büyük tiraja sahip gazeteler görüntüleri doğrularken şuana kadar resmi bir açıklama gelmemiş olması akıllarda soru işaretleri oluşturdu. 

İşte IŞİD'in şehit ettiği askerler
IŞİD, geçen yıl kaçırdığı Serter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ve geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin'i öldürdü. 

IŞİD'in yayınladığı videoda Taş ve Şahin'in yakılarak öldürüldüğü görülürken, El Bab'da rehin alınan Kaşıkçı ile Duran ise başlarına kurşun sıkılarak öldürüldü.

BBC Türkçe'nin haberine göre,Genelkurmay Başkanlığı’nın, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini incelediği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, dün akşam sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.