Tunceli'de gece art arda patlama ve ardından silah sesleri yükseldi. Patlamaların meydana geldiği bölgeye takviye güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edilirken, halk evlerine çekildi.

Tunceli'de bugün saat 23.15 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi ile Ovacık karayolu üzerinde bulanan polis kontrol noktasının bulunduğu bölgelerden art arda patlama sesleri duyuldu. Şiddetli patlamaların ardından bölgelerden yoğun silah sesleri yükseldi. Patlama ve silah sesleri kentin tümünden duyulurken, dışarıda bulunan vatandaşlar da evlerine çekildi.

Patlamaların olduğu bölgelere çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralıların bulunduğu öğrenildi. Yaralılar ambulanslarla Devlet Hastanesi'ne götürlürken, kentteki silah sesleri devam ediyor.

VALİLİK: 1 ŞEHİT, 2 YARALI
Tunceli Valiliği, Ovacık karayolu üzerinde bulunan mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğunu, 2 polisin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklamasında, "23.07.2016 günü saat 23.25'te ilimiz Merkez Moğultay Mahallesi Tunceli-Ovacık Karayolu girişinde bulunan zırhlı ekiplerimize BTÖ tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu 1 kahraman polisimiz şehit olmuş, 2 polisimiz yaralanmıştır. Yaralılarımız askeri helikopterle Elazığ iline sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyona başlanılmıştır" denildi.

DÜĞÜNDEKİ VATANDAŞLAR ZARAR GÖRMESİN DİYE POLİS ATEŞ AÇMADI
Kentte PKK'lı teröristlerin zırhlı araçlarla önlem alınan polis noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırılar sırasında kentte de panik yaşandı. PKK'lıların saldırdığı bölgeye 500 metre mesafede bulunan ve açık havada yapılan düğünde bulunanlar çatışma sırasında büyük korku yaşadı. Düğünü sonlandıran vatandaşlar gizlenecek yer aradı. Bazı vatandaşlar, patlama ve silah sesleri üzerine alanın yakınında bulunan bir binanın bodrum katına gizlendi.

Saldırı sonrası kaçan teröristler, düğün alanının sırtlarında bulunan bölgeye doğru gitti. Güvenlik güçlerinin, düğündeki vatandaşların zarar görmemesi için ateş açmadıkları belirtildi.

Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için kentteki geniş çaplı operasyonlar sürüyor.