'ONLARA RAHAT VE HUZUR VERİRSEK NAMERDİZ'
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta, Kent Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş milletvekilleri, belediye başkanları ve parti il başkanlarının da katıldığı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, devleti kimsenin insafına bırakmayacaklarını belirterek, "Milletin üzerine tank mermisi atarken cesaret gösterenler, bu milletin iradesinin önüne çıkma cesareti göstermiyorlar. Bir kısmı Yunan adalarında, bir kısmı da kız kardeşlerinin evlerindeki gardroplarında saklanıyor. Hangi delikte olurlarsa olsunlar, onlara bu dünyada rahat ve huzur verirsek namerdiz. Hain içinizde olursa, hırsız yanınızda olursa, bundan sonra bu devleti kimsenin insafına bırakacak halimiz yok. Bu devlet, bu topraklarda 1071'den beri kanı dökülen, şehit olan o ecdadımızın emanetidir. Bundan sonra bu devleti üç beş çapulcuya, üç beş haşhaşiye, üç beş paralel çetesine bırakacak değiliz. Kendi istiklalini kazanan bu milletin istikbalini emin ellere bırakmadan asla bu yoldan dönmeyiz. Bir an önce devlete sızmış, örümcek ağı dediğimiz bu yılanları, çıyanları, çeteleri, kurtları temizlemeden mücadelemizi bitirmeyeceğiz" dedi.

'ŞAHSEN İDAM BU ÜLKE İÇİN GEREKLİ'
Veysi Kaynak, Kent Meydanı'nı dolduran vatandaşların attığı 'idam isteriz' sloganları üzerine, kişisel düşüncesinin idam cezasının getirilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"İdam milletimizin ortak talebi. Biz milletimizin vicdanının sesini dinlemek zorundayız. Bunlar masum insanlarımızın üzerine bomba, helikopter mermisi attı. Bu ülke hukuk devletidir. Ben bir Başbakan Yardımcısı olarak görüş ifade etmiyorum, ama şahsen ifade ediyorum ki; idam bu ülke için gereklidir. Etrafımızda bu kadar terörist varken, bu kadar çakal varken, hiçbir vicdan taşımadan gencin, kadının, beraber dün vatan bekçiliğini yaptığı komutanının, polis kardeşinin üzerine bomba yağdıranların hak ettiği cezanın o olduğuna inanıyorum ben. Ama bizim bunu yaparken de şimdi sizlerin korumaya çalıştığı Anayasal düzenimizin değişmesi gerekir. Ama diye başladım 'sulandırıyor' diye sakın demeyin. Bunun için Anayasa değişikliği gerekir. Bunun için parlamentonun yeterli çoğunlukta Anayasa değişikliğini onaylaması gerekiyor. Onun dışında biz Avrupa ne der, Asya ne der, Amerika ne der bakmayız. Bizim için yönümüzü dönüp bakacağımız iki merci var; bir millet, bir Allah. Başka kim ne derse vız gelir, tırıs gider."