“2015 yılında yaklaşık 800 milyon liralık kozmetik ürün ithalatı yapıldı. Bu önerilere uyulursa, ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlanabilir”

Hızla gelişen kozmetik sektörü, güzel ve bakımlı olmak, genç kalmak isteyenlere çareler sunarken, bütçeleri de oldukça hırpalıyor. 
Kozmetik alışverişi keyifli olmasına keyiflidir de; oldukça pahalı olan bu ürünlerin bütçede büyük kara delikler açtığı, pişmanlığın da fayda etmediği herkesce bilinen bir gerçek. 

Bu konuda ekonomik davranmak arzusundaysanız, “Güzel görünmek, illa çok para harcamak demek değildir” mottosuyla hareket eden Avantajix.com’un indirim mühendislerinin sunduğu önerilere kulak kabartmanız gerekecek.
Avantajix.com’un Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, yüzbinleri aşan üyeleri ile sürekli etkileşim içinde olduklarını, herbiri indirim mühendisi olan üyelerinden gelen tasarruf önerilerini paylaştıklarını belirtti.

2015 yılında yaklaşık 800 milyon liralık kozmetik ürün ithalatı yapıldığını vurgulayan Kayral, “Kozmetiğe harcanan parayı azaltabilirsek ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanabilir. Biz de üyelerimize bu konudaki önerilerini sorduk” dedi.
Avantajix.com üyelerinin kozmetiğe harcanan parayı azaltmak için sundukları öneriler şöyle:

*Öncelikle cildinizi tanıyın: Kişi öncelikle kendi cildini tanımalı, cildine uygun olmayan ürünlerden uzak durmalı. Cilt yapısını bilmeyen kişiler mutlaka bir dermatologdan destek istemeli. Çünkü kendi başına karar vererek alınmış bir ürün, isabetli olmayabilir ve bu ürün ya çöpe gider ya da rafta uzun yıllar kalarak bozulur. Bu da harcanan paranın uçup gitmesidir.

*Alışverişi internetten yapın: Herhangi bir kozmetik ürüne en uygun fiyatla ulaşabilmek için internetten satın almayı tercih edin. İnternette karşılaştırma yapmak son derece kolay. Aynı ürün hangi mağazada kaça satılıyor bir tıklamayla öğrenmek mümkün. Ayrıca, Avantajix.com gibi cachback siteleri üzerinden alışveriş yapılırsa, yapılan her alışveriş karşılığı ekstra nakit paralar kazanılacağı için kozmetik ürünlere benzersiz şekilde ucuza sahip olabilirsiniz.

*Pahalı ürün, iyi ürün değildir: Çok fazla para ödemeden sahip olacağınız uygun ürünlerle; hem cilt bakımınızı doğru şekilde yapabilir, hem de kesenizi fazla yormazsınız. Örneğin yüzünüzün günlük temizliği için; uygun bir sabunla yüze yapışan kirlerden ve tüm gün karşılaşılan sigara, egzoz dumanı gibi zararlı maddelerin etkilerinden arındırmak gerekir. Kuru ciltler için krem ya da gliserin ya da zeytinyağı içerikli bir sabun tercih edilebilir. Yağlı ciltler için ise kükürtlü ya da meyve esansı içeren bir sabun uygundur. 

*Aşırı makyaj yapmayarak temizleme ürünlerinden tasarruf edin: Aşırı makyaj ciltte yapay durur ve temizlenmesi de oldukça zordur. Bunun yerine, gün içinde gidilecek yere göre hafif bir makyaj tercih edilmelidir. Doğal ve sade makyajın hem tazelenmesi, hem de çıkarılması daha kolaydır. Böylelikle hem makyaj malzemelerinize çok fazla para harcamazsınız, hem de makyajınızı çıkaracağınız ürünleri daha uzun süre kullanma imkânına kavuşursunuz. 

*Badem yağı ve balla gençleşin: Nemlendirici olarak kullanılacak ürünler kişiden kişiye değişir Deriyi genç tutmak, kırışıklıkları azaltmak, gelişmiş lekeleri yok etmek için kullanılacak bir nemlendirici elde etmek kolaydır. Fakat bu tarz hazırlama kremler, stabilizasyonu sağlanmadığı için kolayca bozulabilir. Bunu göz önünde bulundurarak; A, E ve C vitaminleri içeren kapsüller, salatalık rendesi, badem yağı, bal gibi anti-aging maddelerinin bir kremle karıştırılıp sürülmesi yararlı olacaktır.

*Keselenmek en eski peeling yöntemi: Vücudunuzdaki ölü derileri atmak ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmak için peeling yapmak gerekir. Bir avuç toz şekeri biraz zeytinyağıyla karıştırın ve karışımı duşta kullanarak ölü deriyi atın. Bunun dışında iyice buhar altında kalınan bir banyoda kese yapmak bilinen en eski peeling yöntemidir. 

*Manikür yaptırmaya gidemiyorsanız: Evde sahtesini kendiniz de yapabilirsiniz. Tırnaklarınızı limon suyuna sokun. Daha sonra bir tırnak parlatıcısıyla (törpü şeklinde satılan ve tırnaklarınıza masaj yapan) tırnaklarınızın uçlarını parlatın. Böylece tırnak cilasına ihtiyacınız kalmayacak! 

*Rujunuzun ömrünü uzatın: Farklı tonlar için ayrı ayrı rujlar kullanmak yerine, ufak hilelerle aynı ruju uzun süre kullanabilirsiniz. Örneğin; parlak bir görüntü için, ruju, ince bir tabaka halinde dudaklarınıza sürdüğünüz vazelinin üzerine sürün. Yepyeni sürülmüş ruj görüntüsü hoşunuza gitmiyorsa, parmak uçlarınızı kullanarak bunu değiştirebilirsiniz. Mat görünüm için biraz pudra sürebilir, gece kullanmak için de ruju koyu renk bir farla karıştırabilirsiniz.