Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı ile yapılan röportaj şöyle,

- Milli Takım’da artık bir şeyler ters gidiyor. Değişimin şart olduğu görüşü artık ağır basıyor. Siz ne dersiniz? 
- ‘Yooo böyle gayet iyi gidiyor, durum şahane’ diyecek halim yok. Tabii ki bir şeyler değişmeli. Terim’in kafası değişmeli. Ben size sorayım. Diyelim ki, Terim Barcelona’ya teknik direktör oldu. Üç futbolcuya kızdı ve Messi, Neymar ile Suarez’i takıma almıyor! Sizce Barcelona yönetimi ne der? “Hoca kendine gel” demez mi? Terim’i bırak, Luis Enrique veya Guardiola böyle bir şey yapar mı, yapabilir mi? Peki Barcelona’da bunu yapamayacaksan, Milli Takım’da nasıl yapabiliyorsun ya da yapabilmeli misin? Bence soru şu: “Türkiye’nin üç maçtır sahaya çıkardığı milli takım, Türkiye’nin en iyi futbolcularından, milli formayı en iyi temsil edecek futbolcularından mı oluşuyor?” Tabii ki hayır. Bunu sen biliyorsun, ben biliyorum, Türkiye’de yaşayan herkes biliyor ve en önemlisi sahada oynayan oyuncular biliyor. Hoca diyor ya “Tartışmalardan etkilendiler” diye. Tartışmalardan etkilenmediler kardeşim. Hocanın tercihlerinden etkileniyor futbolcular. Hoca, nedenini hala net olarak bilmediğimiz bir nedenle Türkiye’nin en iyi futbolcularını kadrodan kesti ve çağırdığı oyuncuların sırtına da hak etmedikleri bir yük yükledi. 

- Arda da biraz kaşımıyor mu olayı? Bir yandan Milli Takım’a ve hocasına başarılar diliyor ama bir yandan da maçtan bir gece önce bir televizyona bağlanıp konuşuyor. 
- Arda, Milli Takım’la ilgili çok olumlu açıklamalar yaptı ama televizyona bağlanması bana göre de yanlış oldu. Gereksizdi ama Arda’nın da bir ortamı var. Akıl verenleri var, ricasını kıramadıkları var muhtemelen. Keşke maçtan önce konuşmasaydı. Konuşarak yarayı kaşıyor. Selçuk mesela hiç konuşmadı. Doğrusu o. Ama bakın Terim de susmuyor. O da konuşuyor. Arda’yı konuşturdular diye NTV’ye bile kızıyor. NTV’nin ne kabahati var yahu, ortada bir tartışma ve görünen bir sorun varken NTV, Arda’yla niye konuşmasın.

-Sizce Fatih Terim buradan sonra toparlayabilir mi? Daha önce hocanın bu kadar sıfır destekle ortada kaldığı hiç görülmedi. Hatta Galatasaraylılar bile geri dönecek diye korkuyorlar. 
- İsterse toparlar. Az önce de söyledim. Bir telefonuna bakar. Kendi aramıyorsa bana söylesin. Ben toplayayım arkadaşları, götüreyim hocaya. Vallahi de, billahi de hemen barışırlar. Aslan gibi de çıkar oynarlar. Terim farkında değil belki ama dünya futbol piyasasında bile kendisine bakış değişiyor bu tavrı yüzünden. Barcelona’nın banko oynayan, Messi’nin yerinde oynayan formda oyuncusunu, dışarıdan bakınca sudan gibi görünen nedenlerle takıma almayan teknik direktör herkes için soru işareti haline gelir. Terim’in, Galatasaray’a dönmesine gelirsek; bence öyle bir ihtimal yok. Daha önce de söyledim. Terim Galatasaray’dan ayrılmadı ki, dönsün. Kulübümüze büyük emekler vermiş, büyük başarılarına imza atmış, formasını 14 yıl boyunca şerefle taşımış bir Galatasaraylı Terim. Ama Galatasaray’a teknik direktör olarak dönmez. Yönetici olarak isterse döner. 

Kaynak: Habertürk