Son zamanların en gözde platformu olan intertten, para kazanmak isteyen kişilerin Google ile partner olup haber siteleri açıktıklarını görüyoruz. 

Haber sitesi için yazılım, yazar kadrosu, ofis, haber ajanslığı üyeliği gibi emek ve sermaye gerektiren koşullar sağlandıktan sonra Google'a başvuran kişiler bir zaman sonra News üyeliğinin onaylandığını görünce herşeyin bittiğini zannediyorlar fakat para kazanmak keşke bu kadar kolay olsa...

Google gerek SEO'da gerekse News servislerinde sürekli olarak güncelleme yaptığı için spam haberleri ve spam link inşasını (SEO için) kısa sürede fark edip arama sonuçlarından sitenizi çıkarıyor. Bu yüzden kısa sürede para kazanmak yerine uzun sürede, istikrarlı ve sabırlı olarak çalışılması gerektiğini düşünüyoruz. İhtiyacı olanlara yardımcı olması açısında aşağıdaki maddeleri sizler için derledik.

Google News'te istikrarlı şekilde para ve hit kazanmak için şunların yapılması gerekiyor,
  1. Haber sitesine girilen yazıların özgün ve bilgi içerikli olması gerekmektedir. Bütün forumlarda bu madde yazılsa da maalesef uygulanması en zor ve zahmetli iştir. Bu yüzden günde 100 haber girmek yerine 20 adet özgün (Başlık + spot + resim) haber girilmesi daha yararlı olur.
  2. Sosyal medyanın gücünde yararlanmayı unutmayın. Haber kaynaklarınız yalnızca news.google.com.tr'de bulunan haber değil Twitter'da yer alan en çok konuşulanlar listesi de olmalı. Facebook ve Twitter'da yeterli derece takipçiniz yok ise R10.net'te satılan organik hesapları almanızı öneririz. Kısa sürede büyük etkisini görebilirsiniz. 
  3. Ekşi Sözlük bulunumaz nimet. Bunu sakın unutmayın. En sükse haberleri (maalesef böyle demek zorundayız çünkü insanlarımzı bu haberleri çok okuyor. Taciz görüntüsü, markette öpüşen çiftler vb) Ekşi Sözlük'te bulabilirsiniz. 
  4. Magazin haberlerini takip etmenizi şiddetle öneriyoruz. Hadise - Demet Akalın - Kıvanç Tatlıtuğ - Hande Erçel - Serenay Sarıkaya - Kerem Bürsin vb çok popüler olan ünlü isimlerin haberleri çok okunuyor.
  5. Sosyal medya fenomenlerinin paylaştıkları resimleri ve videoları sitenizde kesinlikle barındırın. 
  6. Google Adsense reklam yerleşmi hakkında profesyonel destek almanızı öneriyoruz. Tıklama oranındaki artış gözle görülür şekilde artıyor. 
  7. Haber görsellerinizi manşetli (Flaş - Son Dakika vb.) hazırlamakta fayda var. Özellikle Twitter ve Facebook'tan kısa sürede dönüş alınabiliyor.
  8. En çok izlenen diziler ve yarışma programlarını (Kısmetse Olur - Zuhal Olcay - Esra Erol - Seda Sayan) takip edip bu programlarda ünlenmiş olan (gelin adayı Hanife - Adnan Kızıltaş - Kısmetse Olur Gökhan vb.) kişiler hakkında haberler dikkat çekiyor. 
Haber Yıldızı olarak bu maddeleri uyguluyoruz. Aklımıza gelmeyen maddeleri yada yeni uygulayacağımız stratejileri haber sayfamızda güncellemeye devam edeceğiz. Eğer siz de öneride bulunmak isterseniz yorum bırakabilirsiniz.