Lafçı Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre yabancılar geçen sene Türkiye'den 45 bin ev satın aldı. Son 5 senede aldıkları toplam ev rakamı ise 127 bin oldu. Yabancı tebaalılar şu anda Türkiye'de 1.5 milyon eve sahip bulunuyor. Mevzuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Yabancılara geçen her tapu, ulusal mirasın bir unsurudur. Bir Hayli ülkede yabancılara ev satışı riskli olarak görülüyor. Bizde ise parayı bastıran yabancıya tapu altın tepside sunuluyor. Ülke topraklarının yabancılara satışı, Osmanlı'nın devriliş sebeplerinden biriydi” dedi.

BÜYÜK ÇOĞALIŞ VAR

Şahin, son senelerde yabancılara toprak satışında büyük çoğalış olduğunu, 2019 senesinde 45 bin ev olmak üzere son 5 senede toplam 127 binden fazla evin yabancılara satıldığını söyledi. Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yabancılara toprak satışı kolay bir mal satışı değildir. Ekonomik ve siyasi mahzurları vardır. Daldırdıkları ekonomiyi kurtarmak için devayı inşaat sektörü ve yabancıya ev satmak olarak gören iktidar en kısa zamanda bu gurur kırıcı uygulamadan bırakmalıdır. Türkiye'de AKP'nin teşvik kolileriyle yabancılar basitçe konut sahibi oluyor ve vatan toprakları satılıyor. Amerika'da ekstra ödentiler var, İsrail'de satış ihtimalsiz. Çin, Rusya ve İsrail'de ise yabancılara ev satışı neredeyse olanaksızdır.”

“Vatan topraklarını parsel parsel satıyorlar”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 2014'te yapılan legal farklılıkla yabancılara arazi satışının 25 bin metrekareden 600 bin metrekareye çıkarıldığına da dikkat çekti. Borçlara karşılık gösterilen ülke topraklarının yabancılara satışının Osmanlı'nın devriliş sebeplerinden biri olduğunu belirten Şahin, “Ulusallıktan bahsediliyor ama vatan toprakları parsel parsel satılıyor” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com