FMV Işık Okulları Ispartakule Kampüsü’nde kurulan masalarda karşı karşıya gelen yüzlerce öğrenci, başlama zili ile açılış hamlesini aynı anda yaptı. 

130 yıllık köklü geçmişi ile ülkemizde eğitim alanında pek çok ilke imza atan FMV Işık Okulları, bu yıl okullar arası satranç takım yarışmasının 11’incisini düzenledi. Stranç sporuna ilgi çekmek ve satrancın daha da yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvaya bu yıl, Türkiye’den ve dünyadan 245 okul ve üniversite satranç takımları ile katıldı. 

FMV Işık Okulları Ispartakule Kampusünde devam edecek 3 günlük turnuvada yaşları 5-20 arasında değişen 1500 öğrenci mücade edecek. 

Satranç Turnuvası’nın ilk gününde gerçekleşen açılışa Avcılar Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve Feyziye Mektepleri Vakfı Genel Müdürü Alp Günay katıldı.

Bulgaristan turnuvaya üniversite düzeyinde katılıyor
Öğrencilere planlı hareket etme, strateji kurabilme, doğru ve çabuk karar verebilme, konsantre olabilme gibi temel nitelikler kazandıran stranç turnuvasına bu yıl da Bulgaristan üniversite düzeyinde katılıyor.

Yaş aralıklarına göre küçükler, yıldızlar, gençler ve üniversiteler olarak kategorilendirilen turnuvada, satranç şampiyonu takımlar belirlenecek.