Günlerdir 20 bin dolar civarında operasyon görebilen Bitcoin ABD’den gelen işsizlik rakamlarının ardındaki sert bir düşüş yaşadı. En büyük kripto para rakamların açıklanmasıyla 20 bin dolar seviyesinden 19 bin 500 dolara indi.

Fed faiz kararında yumuşamaya gitmeyebilir

250 bin olarak beklenen tarım dışı istihdam rakamı 263 bin olarak açıklandı. %3.7 olarak beklenen işsizlik oranı da %3.5 olarak duyuruldu. Bu rakamlar ABD için iyi gibi gözükse de, hükumetin enflasyonu düşürme çabalarının bir parçası olarak ekonomiyi durgunlaştırmaya çalıştığı biliniyor. Dolayısıyla Fed, Kasım ayındaki faiz kararında yumuşamaya büyük muhtemelen gitmeyecek.

75 baz puan için oran %92 oldu

Rakamların açıklanmasından daha sonra ABD faiz oranları vadeli işlemlerinde de hareket oluştu. Fed’in Kasım ayında 75 baz puan artırıma gitme olasılığı sayı öncesinde %85.5 iken, duyurudan sonra %92’ye çıktı.

Birkaç gün önce 110’un altına düşen dolar endeksi (DXY) ise 112.6’ya çıkarak önemli bir yükseliş kaydetti. Euro, dolar karşısındaki düşüşünü sürdürdü ve euro/dolar paritesi 0.9728 oldu. Aşağı da %1’lik bir düşüş geldi.

 

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/abd-issizlik-rakamlari-aciklandi-bitcoinde-sert-dusus-geldi/