Activision Blizzard karşısında başlatılan taciz davası büyük ses getirdi. Şirketin başkanı j. Allen Brack, laf konusu taciz iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

California’da açılan davada adı geçen şahısların arasında bulunan Blizzard yöneticisi, cinsel taciz iddialarını son derece rahatsız edici olarak nitelendirdi.

Activision Blizzard’ın başı taciz suçlamasıyla dertte

Activison Blizzard taciz iddialarını yalanladı

Şirketteki cinsel taciz iddialarıyla ilgili personellere bir e-posta gönderen Brack, “Denklik mücadelesi benim için inanılmaz derece önemli. Kariyerimi kardeş kültürüne mücadele ederek geçirdim” ifadelerini kullandı.

activison-blizzard-taciz-iddialari-icin-sessizligini-bozdu

California Adil İstihdam ve Ev Departmanı (DFEH) kadar şirkete salı günü açılan davada, Activision Blizzard içinde aralıksız aralıksız bir cinsel taciz kültürü olduğu bahis edildi. Şikayette, erkek çalışanların bayan çalışanlara cinsel tacizde bulunduklarını ifade edilirken, Brack da bu davranışın haberdar sorumlu kişilerden biri olarak aktarıldı.

DFEH’nin şikayetine tarafından, erkek çalışanlar iş sırasında video oyunları oynuyor, cinsel konular hakkında şaka yapıyordu. Bir kadın çalışan, erkek çalışanların davalıların alıştırma alanlarında kendilerine yaklaştığını ve taciz içeren yorumlar yaptığını kaydetti. World of Warcraft ekibi için çalışan kadınlar, erkek çalışanların kendileri hakkında küçük düşürücü yorumlarda bulunduklarını bildirdi.

Activison Blizzard yöneticisi Fran Townsend de, Brack ile benzer gün personele bir e-posta gönderdi. Fakat yorumlama daha sert bir tondaydı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/activison-blizzard-taciz-iddialari-icin-sessizligini-bozdu