Suni zeka destekli yerli robo danışman olarak hayatımıza giren Zeki Param'ın Akıllı Param Borsa ve Zeki Param Fon çözümleri ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık

QNB Finans Yatırım için yapay zekaya sahip Hisse Senetleri Robo Danışman Zeki Param Borsa ve yapay akıl kadar yönetilen bir yatırım fonu olarak hizmet veren Zeki Param Fon'u geliştiren Akıllı Param, aktüel verilerini bizlerle paylaştı.

Geçtiğimiz yıldan bu yanlamasına çabuk büyümeye aralıksız Zeki Param, çalıştığı finansal kurumlar üzerinden toplamda 170 bin son kullanıcıya ulaşmış durumda. Zeki Param göre bizimle paylaşılan bilgilere kadar platform, toplamda 1,2 milyar TL bir varlığın yönetilmesine asistan oluyor.

Akıllı Param'ın QNB Finansbank ve QNB Finans Portföy ile kuruduğu suni akıl fonunun büyüklüğü ise 350 milyon TL'ye ulaştı. Edindiğimiz bilgilere göre kurulan fon, kriter endeksin ve mevduatın 4 puan üstünde getirdi ve yatırımcılarına kazanç sağladı.

Akıllı Param'ın Etkin Portföy Yönetimi ile birlikte ikinci suni akıl fonunu kurduğunu da belirtelim. İkinci fonu ile birlikte global piyasalara yatırım yapmayı hedefleyen Zeki Param, SPK onayını da almış durumda. Finansal bilgi ve inceleme alanında önde gelen Rasyonet firması ile birlikte Kurumsal Robo Danışmanlık hizmetini de başlatan Akıllı Param, global robo danışmanı olan More Wealth ile birlikte İsviçre'de aile ofisleri ile çalışmaya da başladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/06/akilli-param-aktif-portfoy-yonetimi-ile-birlikte-ikinci-yapay-zeka-fonunu-kuruyor