Karşılaşma boyunca bir çok pozisyonu kırmızı kart sonrası her iki takım adına devam etti. Fakat pozisyonlar hücum oyuncuları tarafından değerlendirilemezken, ilk yarıda duran top ile golü bulan İsviçre 3 puana uzanan taraf oldu.

ARNAVUTLUK İSVİÇRE : 0-1
0 – 15

İsviçre mücadeleye önde baskıyla başlarken Arnavutluk rakibin yaptığı bu önde baskı sonrası geriden uzun paslarla çıkmak zorunda kaldı. İsviçre korner kazandı ve 8 kişi organizasyona katıldı. Penaltı noktası civarına kullanılan korner atışı kaleci Berisha’nın boşa çıkmasıyla gol oldu. Arnavutluk ilk 15 dakika içerisinde 2 serbest vuruş kazanırken 2’sini de olumsuz kullandı. Gol sonrası ise İsviçre geriden çok pas yaparak çıkmak isterken rakip Arnavutluk ise sert - dinamik oyun anlayışına geçti ve topa sahip oldu. İsviçre + 45’ te kazandığı köşe vuruşunu paslaşarak kullandı ve sonuç alamadı.
16 – 30 
Arnavutluk’ta hücumdan savunmaya geçişlerde savunmaya katılan oyuncu sayısı zaman zaman az oldu ve orta alan çabuk geçildi. Sol bölgeden kullanılan serbest vuruş yine olumsuz sonuçlandı. İsviçre savunmayı çizgi halinde kurarken savunma arkasına atılan derin pas ile Arnavutluk %100’lük gol fırsatı yakaladı fakat değerlendiremedi. Bu dakikalar arasında Arnavutluk 1 kez köşe vuruşu kazandı. Altı pas içerisine kullanılan köşe vuruşu sonuçsuz kaldı ve İsviçre ise köşe vuruşunda adam adama savunma şeklinde bulundu.
31 – 45 
İsviçre rakibin yaptığı şok baskılar sonrası çok top kaybı yaptı. Arnavutluk yaptığı bu şok baskılarla topa sahip oldu ve hızlı hücuma çıkmak istedi. Savunma arkasına atılan pas sonrası ‘ Cana ‘ rakibine yetişmekte zorlanınca topa eliyle müdahale etti ve 2. sarı kart sonrası oyun dışında kaldı. İsviçre kullanılan serbest vuruşta kalecinin bulunduğu bölge tercih edildi ve top direkten döndü. Kırmızı kart sonrası Arnavutluk tüm hatlarla geriye çekilirken, İsviçre ise tempoyu arttırarak topa tamamen hakim oldu ve rakibin bıraktığı boş alanları değerlendirerek pozisyon buldu.
45 – 60 
Arnavutluk ilk yarının sonlarına doğru gördüğü kırmızı kart sonrası ikinci yarıda sahada 4 – 4 – 1 düzeninde bulundu. 1. bölgeden atılan uzun paslarla hücumu tercih ettiler. Savunma arkasına atılan bu tür paslarla pozisyon yakaladılar. İsviçre geride Schar – Djourou ikilisini bırakarak bek oyuncularının da katkılarıyla kenarları kullanarak organizasyon yapmak istedi. Arnavutluk’ta takım boyu uzarken kompaktlık kayboldu.
61 – 75
Hızlı hücum sonrası kazandığı serbest vuruş olumsuz sonuçlandı İsviçre adına. Anavutluk’un hücumda top kaybı sonrası tekrar hızlı hücum sonrası gol fırsatı yakalayan İsviçre pozisyondan Seferovic ile yararlanamadı. Oyun hakimiyetine sahip olan İsviçre 3.bölgede oyunun yönünü değiştirerek Embolo ile pozisyon bulurken değerlendiremedi. 
76 – 90 
Arnavutluk 2. Yarı süresince ilk net fırsatını bu dakikalarda sağ kanat organizasyonu sonrası ceza alanı içerisinde topla buluşan Sadiku ile yakaladı fakat sonuçsuz kaldı. Bu dakikalarda oyundan tamamen düşen Arnavutluk savunması karşısında oldukça çok pozisyon bulan İsviçre, olumlu sonuç alamadı. İsviçre dakikalar arası 1 kez korner kazanırken Shaqiri topları olumsuz kullandı. Savunma arkasına atılan derin pas sonrası Gashi %100 lük gol fırsatı yakaladı ve değerlendiremedi. Maç başından itibaren savunma arkasına atılan toplarda sorun yaşayan İsviçre savunmasının bu zaafı ise dikkat çekti.

Genel Değerlendirme
Karşılaşma boyuncu bir çok pozisyonu kırmızı kart sonrası her iki takım adına devam etti. Fakat pozisyonlar hücum oyuncuları tarafından değerlendirilemezken, ilk yarıda duran top ile golü bulan İsviçre 3 puana uzanan taraf oldu.