Arkadaşlık ve sosyal bağlantılarımızı sürdürme şeklimizin sürekli değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. Görünüşe göre yakın geçmişte herkes çoğunlukla çevrimdışı tanışıyordu ancak bugün yeni tanışmaların büyük çoğunluğu internette gerçekleşiyor. Dolayısıyla, Orbit iletişim platformuna göre, Y kuşağı ve Z kuşağının %70'inden fazlası çevrimdışı olmak yerine Web'de tanışmayı tercih ediyor.

Ancak, önemli bir nüans var. Çevrimiçi buluşmanın payı yıldan yıla gerçekten artıyor. Ancak aynı zamanda toplam tanışma sayısı da azalıyor. Yani, genel olarak, yeni insanlarla tanışma olasılığımız azaldı ve aktif olarak yeni sosyal bağlar kurmuyoruz. 2021'deki aynı Orbit platformuna göre, katılımcıların %28'i daha az sıklıkta yeni bağlantılar kurduklarını bildirdi. Katılımcıların %6'sı ise arkadaşlıkla artık hiç ilgilenmediklerini itiraf etti. Bununla birlikte, %14'ü de çevrimiçi ortamda bir ruh eşi bulabildiklerini ve halihazırda bir ilişki içinde olduklarını söyledi. Dolayısıyla, daha asosyal hale geldiğimizi söylemek hala yanlış.

XXI. yüzyılın insanıyla nerede tanışılır?

Peki, öncelikle sokakta tanışma seçeneğini hemen reddediyoruz. Modern dünyada, bu şekilde tanışma girişimleri genellikle kişisel alana saygısızlık olarak algılanıyor. Elbette başarı şansı vardır ancak 10-20 yıl öncesine göre çok daha az. Bu nedenle, alternatif seçenekleri değerlendirmenizi tavsiye ederiz!

Tatil Köyü Arkadaşlığı

Tatil köyü, herkesin rahatladığı, endişelerinizden ve günlük sıkıntılarınızdan uzak olduğu bir yerdir Bu nedenle, yeni tanıdıklara ve genel olarak iletişime daha fazla uyum sağlarlar.

Tatil köylerinde arkadaşlığın ana avantajı hafiflik ve kolaylıktır. Rahat bir atmosfer, kendinizi daha güvende hissetmenize, yeni insanlarla ortak bir dil bulmanıza ve iyi vakit geçirmenize yardımcı olur. Ancak burada dezavantajlar yatıyor.

"Tatil aşkı" deyimine muhtemelen aşinasınızdır. Başladığı gibi biten kısa süreli ilişkileri çok doğru bir şekilde tanımlar. Çoğu zaman, tatil aşkları asla ciddi bir şeye dönüşmez, sadece hoş bir anı olarak kalır. Buna ek olarak, tatil yerlerinde insanların kendilerini daha özgür hissetmek için genellikle medeni durumlarını gizlediklerini hatırlamakta fayda var. Bu nedenle, yeni tanıdığınızın aslında zaten bir ailesi olduğu ve kesinlikle ciddi bir ilişki havasında olmadığı gerçeğine hazırlıklı olun.

Ofis arkadaşlığı

Yeni bir ekip her zaman yeni bir fırsattır. İşinizi değiştirerek, diğer şeylerin yanı sıra gelecek vaat eden birçok ilginç tanıdık da keşfedersiniz. Önemli olan ekipten kaçmamak ve ona hızla katılmaya çalışmaktır. Örneğin, zor bir günün ardından birlikte öğle yemeğine veya bir bara gitmek, birlikte gezilere çıkmak ve benzerleri. Genel olarak, ekibe ne kadar hızlı katılırsanız, burada bir ruh eşiyle tanışma şansınız o kadar yüksek olur.

Bu yaklaşımın dezavantajı açıktır. Hiç kimse sırf yeni tanıdıklar edinmek için iş değiştirmeyecektir. Birçok insan yıllarca ve hatta on yıllarca aynı işyerinde oturur. Buna göre, bu süre zarfında ekip pratik olarak değişemez. Ve arkadaşlık açısından özel bir beklenti yoktur.

Arkadaş partisinde arkadaşlık

İyi arkadaşlarınız ve onların arkadaşlarıyla birlikte katılacağınız bir parti, tanıdık çevrenizi genişletmek ve daha önce tanımadığınız ilginç insanlarla iletişim kurmak için iyi bir fırsattır.

Bu yaklaşımın büyük bir artısı, her zaman konuşacak konularınızın olmasıdır. Sonuçta, zaten ortak arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız var. Hayatınızdaki ilginç olayları, komik hikayeleri ve çok daha fazlasını anlatabilirsiniz. Sohbet keyifli ve rahat olabilir.

Öte yandan, partilerdeki tüm tanışıklıklar sonunda ciddi bir şeye dönüşmez. Genellikle ilk buluşma aynı zamanda son buluşmadır. Bu nedenle, yalnızca bu arkadaşlık biçimine güvenmek yine de değmez. Ancak bu tür etkinliklere katılmayı da reddetmeyin. Her zaman şansınız olduğunu unutmayın!

Gezilerde arkadaşlık

Tur, kelimenin tam anlamıyla bir önceki paragrafın tersidir. Bir partide herkes birbirini en azından "gıyaben" tanıyorken başka şehirlere ve ülkelere yapılan gezilerde her şey tam tersidir — kimse kimseyi tanımaz.

Aslında bu büyük bir artıdır. Tur sırasında herkes eşit şartlarda ve eşit koşullarda bulunuyor. Bir kişiden fotoğrafınızı çekmesini isteyebilir veya ilginç bir cazibe merkezleri hakkında birkaç kelime paylaşabilirsiniz. Bir yabancıyla kısa bir sohbet bile güçlü bir arkadaşlığa veya ilişkiye yol açabilir.

Burada, birkaç gün boyunca diğer insanlarla birlikte olduğunuz uzun gezilerde başarılı ve umut verici bir tanışma şansının daha yüksek olduğunu anlamak önemlidir. Daha da iyisi, grubunuzun dünyanın geri kalanından tam anlamıyla koptuğu büyük kamp gezileri. Bu tür koşullarda, her durumda, bir grup içinde yalnız kalmamak için başkalarını tanımanız gerekecektir.

Fitness kulübünde arkadaşlık

Spor birleştirir ve bu bir gerçektir. Ve bir fitness kulübünde, spor salonunda veya stadyumda tanışmak çok ileriye dönük ve umut verici olabilir. Yeni arkadaşınızın spor yaptığını, formuna ve sağlığına dikkat ettiğini anlamak güzeldir. Spor salonu üyeliği zaten bir kişi hakkında çok şey söyleyebilir.

Öte yandan, herkesin arkadaşlık için fitness kulüplerine ve spor salonlarına gitmediğini anlamamız gerekir. Çoğu için spor hala daha önemlidir ve hiçbir şeyin dikkatlerini dağıtmaması için tanıdıklarını ve iletişimi dışarıda bırakmayı tercih ederler.

Tabii ki, sadece arkadaşlık için bir spor kulübüne gitmemelisiniz — bu aptalcadır. Ancak sporu gerçekten seviyorsanız işi zevkle birleştirebilirsiniz.

Sohbet ruletlerinde arkadaşlık

Rastgele chatrulet türkiye, sizi rastgele bir kişiyle buluşturan bir web sitesi veya uygulamadır. Bu çevrimiçi arkdaşlık formatı, ilk Omegle sohbet ruletinin ortaya çıktığı 2009'dan beri mevcuttur, ardından Chatroulette ve diğer geliştiricilerin sayısız benzerleri.

Sohbet ruleti, çevrimiçi arkadaşlığı tercih eden ancak çeşitli nedenlerle klasik arkadaşlık sitelerini ve uygulamalarını sevmeyenler için iyi bir seçimdir. Rastgele sohbet ruletinde uzun bir kayıt yoktur, kayıt olmak ve profil bilgilerini doldurmak için çok fazla zaman harcamanıza gerek yoktur.. Sadece bir web sitesini veya uygulamayı açarsınız ve birkaç dakika sonra yeni bir ilginç partnerle konuşursunuz.

Sohbet ruletinin avantajları arasında geniş ve aktif bir kitle, kullanım kolaylığı, anonimlik ve gizlilik, yüz yüze görüntülü iletişimin rahatlığı ve gerçekten ilginç partnerler bulunur. Dezavantajları, sohbet ruletlerinin çoğunda çok iyi olmayan denetimin yanı sıra daha az sayıda arama filtresi olarak kabul edilebilir, bu nedenle bir partner seçerken genellikle şansa güvenmeniz gerekir. Ancak çoğu kişi için bu aslında bir artıdır.

Uçakta arkadaşlık

Aslında sadece uçaklardan değil, aynı zamanda trenler, otobüsler, banliyö trenleri ve yabancılarla biraz zaman geçirdiğiniz herhangi bir ulaşım aracından da bahsediyoruz. Bu aynı zamanda yeni tanıdıklar edinmek ya da en azından ilginç biriyle keyifli bir sohbet için yolculuk süresini geçirmek için oldukça iyi bir seçenektir.

Bu tür tanıdıklar genellikle sizi hiçbir şeye mecbur bırakmaz ancak gerçekten güçlü bir arkadaşlığın ve hatta romantik bir ilişkinin başlangıcı olabilirler. Önemli olan çok müdahaleci olmamaktır. Bir kişinin tanışma ve sohbet havasında olmadığını düşünüyorsanız, ısrar etmenize ve herhangi bir şekilde konuşmasını sağlamaya çalışmanıza gerek yoktur. Ancak partnerinizin de sohbet etmekten kaçınmadığını hissettiğinizde, o andan yararlanın. En azından yolculuk daha hızlı ve daha heyecanlı olacaktır. Maksimum — bir hayat arkadaşı bulacaksınız.

Özetleyelim

Kaderiyle nerede buluşacağını kimse tahmin edemez. Belki de bir ilhi kulübü olacak. Belki yeni bir takım. Ya da belki bir kişinin sıradan bir merakla girdiği rastgele bir sohbet ruleti.

Bu, asıl önemli olanın herhangi bir arkadaşlık formatına takılıp kalmamak olduğu anlamına gelir. Aksi takdirde, kendinizi sınırlar ve aslında kaçınılabilecek ek çerçevelere girersiniz.

Kesin olarak verebileceğimiz tek tavsiye: denemekten korkmayın ve kendinizi dünyaya kapatmayın. Tanıdık çevrenizi genişletin, yeni yerleri ve alışılmadık çevrimiçi platformları ziyaret edin. Etrafınızda ne kadar çok ilginç insan olduğuna şaşıracaksınız. Aralarında bir yerlerde muhtemelen uzun zamandır aradığınız "o" kişi vardır. İyi şanslar!