Udine Üniversitesi öğretim üyesi Franco Maltomini'nin yaptığı çalışmalar sonucu papirüslerdeki yazıların şifreleri çözüldü. Papirüsleri okuyan Maltomini: 'Büyülerden birinde, büyüyü yapan kişi, kendisini sevene kadar, tanrıların sevdiği kadının “kalbini yakmasını” istiyor' diyor. Bir erkeği hedef alan başka bir büyü de, ona “boyun eğdirerek”, büyüyü yapan kişinin istediği şeyleri yapmaya zorluyor.

Büyüler bir insanı hedef alınarak yapılmamış. Büyüyü yöneltmek istenen kişinin ismi büyüde yerine konunca büyü o kişiye yönleniyor.

MS 3. yüzyıla tarihlendirilen büyülerin yazarı bilinmiyor. Ancak Mısır'da yaygın olarak kullanılan eski Yunanca yazıldığı söyleniyor. Papirüslerdeki yazı eski Yunanca.

20. yüzyılın başında Mısır’daki Oxyrhynchus şehrinde, binlerce diğer papirüsle birlikte keşfedilen bu papirüsler geçen yüzyıl boyunca araştırmacılar tarafından yavaş yavaş papirüsleri inceledi ve tercümesini yaptı. Papirüslerin çoğu şu anda Oxford Üniversitesi’nde duruyor ve burada inceleniyor.

Şifreleri çözülen büyülerin çoğu dönemin tanrılarına yakarış şeklinde yazılmış. Büyülerin gerçekleşmesi için büyüler bakır levhalara kabartma şeklinde yazılmalı. Büyü metinlerindeki ifadelere göre eğer büyüler tutarsa büyüye maruz kalan kişiye istediği yaptırılabilir.