2020'nin son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde, kuşkusuz cümbür cemaat için çok baskı geçen bir yılı geride bırakacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sene biterken değişen tek şey bir sayı gibi görünse de aslında 2020'nin bize öğrettiği bazı şeyler de oldu. Uzak çalışmanın korkulacak değin kuvvet bir şey olmadığını öğrendik. Online alışverişe yöneldik ve evlerimizde daha pozitif süre geçirdik. Bir noktadan daha sonra her şey rutine dönüşse de kendimizi oyalamak için defalarca yeni arayışlar içine girdik. Bu noktada da yardımımıza internet ve dijital çözümler koştu.

Ola Ki de 2020, dijital yayıncılık alanında altın çağın yaşanmasına neden oldu. Çünkü evde kalan az kalsın cümbür cemaat, bu dönemde dijital yayınlama platformlarının her türlüsüne sarıldı. Her ne değin Netflix, BluTV, Prime Video, MUBI gibi isimler sektörde, özellikle ülkemizde birincil akla gelenler olsa da gerçekten globalde her geçen gün yeni bir dijital yayınlama platformu ile karşılaşıyoruz. Filmocracy de bu platformlardan biri.

Hem streaming keza de online şenlik platformu

Filmocracy'yi diğerlerinden ayıran en kayda değer özellik, keza streaming ayrıca de online karnaval platformu olması. Zira Filmocracy, bağımsız filmlere ve bağımsız film festivallerine odaklanıyor; kısa filmler de dahil edinmek üzere platformunda sadece bunlara yer veriyor.

Bahşetme sistemi ve üyelik modelleri

Filmocracy'nin bir garip özelliği de bahşetme sistemi olması. İzlediğiniz filmler, puanlamalarınız, yazdığınız yorumlar gibi her eylem için "popcorn" kazanıyorsunuz ve buna kadar haftanın lideri belirleniyor, ona özel ödüller veriliyor. Standart filmleri reklamlı izlemeyi seçim ederseniz Filmocracy için herhangi bir aidat ödemeniz gerekmiyor. Oysa daha iyi ödüller, daha pozitif reklamsız içerik için aylık 7,99 dolar karşılığında Plus üye olabiliyorsunuz. Platform, dönemsel olarak film festivallerini de online yayınlıyor ve Karnaval Premium üyeliği ise aylık 29,99 dolar olarak ücretlendiriliyor. 

Yalnızca İngilizce altyazı seçeneği var

Platformda tek altyazı seçeneği İngilizce. Bu yüzden eğer İngilizce bilmiyorsanız bezginlik yaşamanız muhtemel, öte taraftan İngilizce konusunda sıkıntı yaşamayanlar için platformda aslında çok güzel filmler var. Olur Ya de hiçbir yerde duymadığınız, görmediğiniz ve festivallerden ödüllerle dönmüş, bununla birlikte kıyıda köşede kalmış filmleri Filmocracy'de bulabilirsiniz.

Platformu kullanmak için üyelik oluşturmanız, peşinde mail adresinize gönderilen parola ile aktivasyonu tamamlamanız gerekiyor. daha sonra içerikleri dilediğiniz gibi izleyebiliyorsunuz.

Filmocracy'ye buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com