Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre Konya'nın Meram ilçesindeki katliamda benzer aileden 7 birey öldürüldü. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslar evi de ateşe verip kaçtı.

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulundu.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen kişilerin yakalanması için egzersiz başlatıldı.

BAKAN ASILZADE: "İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ"

İki aile aralarında 11 yıldır devamlı bir husumetin olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, katliamı, "Kadınlara tabanca çekilmiş, görünen o ki insanlıktan çıkmış bir davranış şekli" olarak niteledi. Bakan Aristokrat, "7 vatandaşımızın ailesine, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan tahammül diliyorum. İnşallah bu katilin en kısa zamanda yakalandığına dair haberi verebilmek nasip olur" diye konuştu.

Bakan Asilzade'nun açıklamaları şöyle:

"Milletimizin yaralarını sarmak için ülkemizin devletimizin seferber olduğu tablonun içindeyiz. Bununla uğraş ederken böyle bir acı haberin gelmesi, acı üstüne acının yaşanmasıdır. Natürel burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırmaya çalışıldığı gibi Konya'daki bu hain düzen, menfur atak da istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı sözkonusu değildir. Bunu buraya çekmek bu hamle kadar tehlikelidir. Alçak bir değerlendirmedir ve kınanması gerekir. Birileri içeriden, dıştan aralıksız körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. Ham başımız sağolsun diyorum, ayrıca geçmiş olsun dileklerimi anlatmak istiyorum.

"11 YILDIR MAALESEF DEVAM EDEN BİR ŞEY"

2010 yılından itibaren gerçekleşen iki ailenin müşterek birbirleriyle. Bugünkü eylemi gerçekleştirenin silah çekme hadisesi söz konusu.11 yıldır maalesef devamlı bir şey. Ne dek cinnet, ne değin sapkın bir davranış. Kadınlara tabanca çekilmiş, görünürde insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Daha önce da değişik tartışmalar sözkonusu olmuş. Emniyete intikal etmiş. Bu ülkenin birliğine saldırı birliğimizi, beraberliğimizi çok daha arttıracaktır. Irksa köken üzerinden yapılan değerlendirmeler istismarın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatının olacağı düşüncesindeyim. 7 vatandaşımızın ailesine, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan dayanma diliyorum. İnşallah bu katilin en kısa zamanda yakalandığına dair haberi verebilmek nasip olur."

BİRBİRLERİYLE MAHKEMELİKLERDİ

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen kesin olmayan ya da şüphelilerin yakalanması için alıştırma başlatıldı. Olayı gerçekleştiren ve 7 kişiyi katleden kişi ya da kişilerin Dedeoğlu ailesinin komşusu olduğu ve husumetlerinin 10 yıl öncesine Dedeoğlu ailesinin bahçesine giren bir kedi yüzünden meydana çıkan bir kavga ve olayın büyümesi üstüne husumete dönüştüğü öne sürüldü. İki aile aralarında Ramazan ayı içerisinde iki aile çocuklarının torpil patlatma yüzünden meydana çıkan kavgaya aile büyüklerinin de karıştığı ve her iki ailenin mahkemelik olduğu öğrenildi.

Polisin olay yerindeki çalışmalar ve delillerden yola çıkarak sanığın kimliğini saptama ettiği öğrenildi. Habertürk'ün edindiği bilgilere kadar saldırganın kimliğinin İ.A. olduğu belirlendi.

Konya'da şehrin kanaat önderleri sosyal ağ hesaplarından yaptıkları yazılı talimat ile olayın ırkçı bir atak gibi gösterilmesini eleştirirken provokatif eylemlere asalet edilmemesi çağrısında bulundu.

AİLE DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRADI

24 yıldır Meram'da yaşamış Dedeoğulları ailesinin daha önce de saldırıya uğradığı öğrenildi. Aileye en son 12 Mayıs akşamı komşuları ve komşularının akrabalarının bulunduğu belirtilen 60 şahsiyet grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Bu saldırının olduğu akşam evde yer alan 4'ü bayan 7 kişi vücutlarının farklı alanlara yönlendirilmiş yerlerinden yaralanmıştı. Olaydan iki gün sonradan 14 Mayıs'ta gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklanmıştı. Haziran ve Temmuz aylarında tutuklular hür bırakılmıştı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ DURUM YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Güvenlik Müdürü Engin Sağlıklı de durum yerine gelerek incelemede bulundu.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Konya Valiliği'nden tanımlama geldi.

Yapılan açıklamada, "30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef benzer aileden 7 birey silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Durum ile ilgili soruşturma bütün imkanlar seferber edilerek fazla yönü olan olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir." denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bakan-soyludan-konyadaki-saldiriya-iliskin-aciklama-haberi-536205