Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

15 Temmuz hain darbe girişiminin hem millette hem de devlette açtığı yarayı kapatmak için olağanüstü bir çaba içerisindeyiz. Kahraman Türk milleti her konuda olduğu gibi ekonomide de üzerine düşeni yapmıştır. 11 milyar dolar parasını bozdurarak Türk ekonomisinin gücüne güç katmıştır. Bürokrasi hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarını sürdürmüştür. Şehitlerimizin son yolculuğuna gönderilmeleri, gazilerin tedavileri ilk günden bu yana kusursuz bir şekilde ifa etmenin gayreti içerisinde olduk. Bu konudaki hassasiyetimiz devam edecek.

BAŞBAKAN'DAN MUHALEFET LİDERLERİNE ÇAĞRI

Yine ilk günden itibaren siyasi parti liderleriyle istişare halinde olduk. Dün de sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezde MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli ile Meclis'teki makamında ziyaret ettim. Kendilerine OHAL sürecinde hükümetin aldığı kararlarla ilgili kapsamlı bilgi aktardım. Sayın Cumhurbaşkanımız pazar günü İstanbul'da büyük bir demokrasi ve şehitler mitingi gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak tüm teşkilatlarımızla katılım sağlayacağız. Cumhurbaşkanının çağrıltısı doğrusunda hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız. Demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı ben tekrarlamak istiyorum; Gün birlik ve beraberlik günüdür. Dolayısıyla CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların büyük şölene gelerek dostluk, kardeşlik dayanışmasını bütün milletimizle göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyorum. Düşüncelerini milletimizle paylaşmalarını, geleceğimiz ve kardeşliğimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz.

"FETÖ İLE MÜCADELEDE YALNIZ BIRAKILDIK"

15 Temmuz darbe girişimi en büyük hasarlardan birini ordumuza verdi. Rabbim nasıl karanlıkları aydınlığa çıkartıyorsa, nasıl ki şerleri hayırlara vesile ediyorsa 15 Temmuz'u da hayırlara vesile etti 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ denen örgüte amansız bir mücadele başlatmıştık. Ancak bu hain örgütle mücadelede hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden beklediğimiz desteği alamadık. Uluslararası planda da maalesef beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz'da bu hain örgütün maskesi öyle bir düştü ki sadece biz değil tüm Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü.

"EĞER DARBE GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞSEYDİ..."

15 Temmuz akşamı Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından döndü. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı bugün ne anayasa olacaktı, ne hukuk işleyecekti ne de Gazi Meclis var olacaktı. Siyasi partiler kapatılmış olacak ve siyasi irade tamamen yok edilecekti. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı, özgür basından, ifade özgürlüğünden hiçbir eser kalmayacaktı. Devletimiz de milletimiz de uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan da Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşudur. 

"OHAL MİLLETİMİZE DEĞİL, DEVLETE İLAN EDİLMİŞTİR"

OHAL milletimize değil, hükümete devlete ilan edilmiştir. Bu darbe girişimini yapanlar, onların destekçilerinin tamamen ortaya çıkarılması ve hesapların sorulması için biz kendimize OHAL ilan ettik. Millet serbest, istediğini yapsın. Onlar yapması gerekeni 15 Temmuz gecesi yaptılar. 

"TERÖR BAĞLANTILI 1684 SUBAY VE ASTSUBAYIN İLİŞİĞİ KESİLDİ"

Kamuda büyük temizliği başlattık, devam ediyoruz. Bu haşhaşileri tek tek tespit ettik meslekten çıkarıyoruz. Darbe girişiminin soruşturulması içinde yargının ve kolluğun çalışmalarını kolaylaştıracak düzenlemeleri de gerçekleştirdik. TSK içerisinde de kapsamlı bir temizlik hareketi başlattık. Kuvvet komutanlıklarımız içerisinde 1684 terör bağlantılı subay ve astsubayın ilişiği kesilmiştir. Ayrıca çıkardığımız KHK'lerde 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize haklar getirdik. Şehit yakınlarına ve gazilere terörle mücadelede sağlanan hakların tamamını sağladık. Vatandaşlarımızdan talep gelmesi üzerine bir bağış kampanyası başlattık.
Kaynak: AjansHaber