Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Heyeti Abonesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından İstanbul ve bir hayli şehirde bulaş zincirinin çok çoğaldığını belirtti.

“Yakın tehdit altındayız. Çok daha dikkatli olmalıyız” diyen Özlü, yurttaşlara 6 ihtarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplam olayların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu açıklamasının ardından Coronavirüs Bilim Heyeti Abonesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yurttaşlara ihtarlarda bulundu.

“BUNLAR FERTSEL SEÇİM DEĞİL VATANDAŞLIK MİSYONUDUR”

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Prof. Dr. Özlü, şunları belirtti:

"İstanbul'da ve bir hayli şehrimizde bulaş zinciri çok arkasıydı. Etrafımızdaki rastgele bir birey virüsü saçıyor olabilir. Herkes etrafında hastalığa tutulmuş şahısları bulabiliyor. Yakın tehdit altındayız. Çok daha dikkatli olmalıyız. Şu önlemler bizi ve sevdiklerimize gözetir.

1 Lüzumlu olmadıkça dışarı çıkma, hane ulusu dışında kimseyi konukluğa alma. 2 Herkesle, her zaman, her şartta mesafeni koru. 3 Sosyal alanlarda maskeni tak. 4 Elini pak yakala. 5 Kalabalıklardan ve kapalı alanlardan uzak dur. 6 Hane ulusu dışındakilerle beraber yeme, içme.

Bu önlemler bizi ve beğendiklerimizi yaşamda meblağ. Yasaklarla sosyal yaşamı durdurmak zorunda kalmamızı maniler. Sağlık sistemimizin kaldıramayacağı bir yükle karşılaşmasını önler. Bunlar fertsel seçim değil; 'vatandaşlık görevi'dir."

Kaynak: www.sacitaslan.com