CHP'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının yarattığı kriz derinleşmeye devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "HDP'nin Anayasa Mahkemesi başvurusuna imza atan milletvekillerini partiden atarım" sözleri partide büyük bir tartışma yarattı. İstanbul Milletvekili Eren Erdem "Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılmasına genel başkan değil parti meclisi karar verir" ifadelerini kullandı. Bazı milletvekilleri de Kılıçdaroğlu'na ''İsitfa et'' şeklinde seslendi.

BU SÖZLER ÜZERİNE KRİZ DAHA DA BÜYÜDÜ

Dokunulmazlık 376 ile Meclis'ten geçti, CHP sallanmaya başladı. "Kabul oyu" verilmesine karşı olan milletvekilleri HDP'nin yasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürme teklifine olumlu yaklaştılar. Bunun üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çok sert bir tepki verdi,"HDP dileçesine imza atanı partiden atardım" dedi. Bu sözler üzerine kriz daha da derinleşti.

EREN ERDEM: ERDOĞAN GİBİ HAREKET EDİYOR

Antalya kampının ikinci gününde CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in dokunulmazlıkları kaldıran değişikliği "Anayasa Mahkemesi'ne gitme kararını genel başkan değil parti meclisi verir" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Oylama için yazılı önerge verdiği belirtilen Eren Erdem'im Kılıçdaroğlu'nu “Erdoğan gibi davranmakla” eleştirdiği de parti kulislerine ağır bir şekilde yansıdı. 

"YANLIŞ KARARLAR ALIYORSUNUZ"

İstanbul milletvekili Ali Özcan'ın da CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdığı gelen bilgiler arasında. Kulislerde, Özcan'ın “Kılıçdaroğlu ile yürümüyor algısı topluma yerleşti. Bir durum değerlendirmesi yapmak zorundasınız. Yanlış kararlar alıyorsunuz” şeklinde konuştuğu belirtiliyor.

İKİ VEKİLİN RAHATSIZLIĞI KULİSLERE DE YANSIDI

Rahatsızlığını dile getiren diğer isimler de Fikri Sağlar ve Muharrem İnce. İddialara göre Fikri Sağlar CHP'nin 110 imza toplayıp Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi gerektiğini savundu. CHP liderine uzun süredir parti içinde bayrak açan Muharrem İnce de, Kılıçdaroğlu’nun izlediği politikaları sert sözlerle eleştirdi.