Boğaz enfeksiyonları çoğunlukla virüs kaynaklı olmakla birlikte çocukların en sık karşılaştıkları hastalıklardan olmaktadır.

Çocuklarda boğaz iltihaplanmasına ne iyi gelir?

Bilhassa mektep öncesi dönemde çocukların yıl içerisinde 5-8 kere boğaz iltihaplanması yaşamaları sıradan olarak görülmektedir. Eğer enfeksiyon bademciklere yerleşmemişse hapşırık, öksürük ve burun akıntısı boğaz enfeksiyonuna eşlik edebilmektedir. Boğaz enfeksiyonu olan çocuklara yardım etmek için şunlar yapılabilir:

Çocukların evde dinlenmeleri gerekmektedir.

Bu dönemde çocukların bol istikrarsız tüketmeleri gerekmektedir.

Çocukların boğaz ağrılarını hafifletmek için bir kadeh ılık suyun içerisine 1 tatlığı kaşığı balın ve 2 tatlı kaşığı limon suyunun karıştırılıp verilmesi de tezgâhtar olacaktır.

Tuzlu su ile yapılan gargara da boğazın temizlenmesini ve rahatlamasını sağlayacaktır.

Boğaz enfeksiyonu döneminde çocuklara çorba ve püre gibi yumuşak yiyecekler devretmek beslenmelerini kolaylaştıracaktır.

Boğaz enfeksiyonu olan çocuğun yaşına yerinde bitki çayları tüketmesi de tedaviyi destekleyen bir yöntem olmaktadır.

Bir diğer yöntem ise 1 kadeh suyun içerisine 1 çorba kaşığı sirkenin eklenip gargara yapılması olmaktadır. Bu da boğazdaki enfeksiyonun geçmesine tezgâhtar olacaktır.

Gargara yöntemlerinden biriside soğan suyu ile yapılan gargara olmaktadır. Bunun için bir soğanın rendelenir, suyunun 1 litre su ile karıştırılması gerekmektedir.

Boğaz ağrısına iyi gelecek yöntemlerden bir diğeri de 1 bardak suyun içerisine 1 limon suyu, bal ve az miktarda tuz eklenmesi ile oluşturulan kürdür. Bu kürü gün içerisinde ağır ağır çocuğunuza içirebilirsiniz.

Çocuklara meyan kökü çayı atamak de viral kaynaklı boğaz ağrılarının hafiflemesini sağlayacaktır.

Bademcik iltihabı nasıl geçer?

Çocukların çoğunlukla karşılaştıkları bir öteki rahatsızlık ise bademcik iltihabı olmaktadır. 2 yaş üzerinde daha sık görülen bir rahatsızlık olan bademcik iltihabının nasıl geçeceği sorusunun yanıtları ise şunlar olmaktadır.

Öncelikle bir uzmandan takviye alınması gerekmektedir. Doktorun verdiği tedaviye tezgâhtar olacak yöntemlere de tekrar doktorunuzun izin vermesi tedavinin ve çocuğunuzun sağlığı açısından manâlı olmaktadır.

Kaynatılmış ve ılıtılmış suyun içerisine limon veya sirke ek edilmeli. sonradan bu su gün içerisinde çocuğa ağır ağır içirilmeli.

Tuzlu su ile günde 3 kez yapılacak gargara enfeksiyon bölgesinin temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Her gece yatmadan önce bir kadeh sütün içerisine zerdeçal karıştırıp çocuğa tahsis etmek de enfeksiyon bölgesinin temizlenmesine tezgâhtar olacaktır.

Çocuğa tarçın çayı belirlemek de bakteri kaynaklı bademcik iltihaplarının tedavisine asistan olmaktadır.

Bademcik iltihabı belirtileri nelerdir?

Çocuğunuzun bademcik iltihabı olup olmadığını anlayabilmeniz için şu belirtileri peşine düşüp takip edebilirsiniz.

Boğazda kızarıklık,

Boğaz ağrısı veya hassasiyet,

İştah kaybı,

Baş ağrısı,

Ateş,

Kulak ağrısı

Ağız kokusu

Kaynak: www.milliyet.com.tr