Günümüzün en popüler kripto para borsaları arasında yer alan Crypto.com, ekosistemi takviye etmek namına geçen sene tanıttığı yatırım fonunu büyüttüğünü duyurdu. Hatırlatmak icabında ilk olarak 2021 yılının Mart ayında karşımıza çıkan yatırım fonunun büyüklüğü 200 milyon dolardı.

Bugün Crypto.com tarafından paylaşılan bilgilere tarafından ise yatırımının fonunun büyüklüğü 500 milyon dolara ulaştı. Crypto.com, 500 milyon dolarlık yatırım fonu ile birlikte ekosisteminde yer alan erken aşama girişimleri desteklemeyi hedefliyor.

Teşebbüs başına sıradan olarak 10 milyon dolara dek yatırım yapan Crypto.com'un yatırım fonu şu başlıca dek 20 girişime yatırım yaptı. Yatırım yapılan girişimler aralarında ise YGG SEA, DeBank, Efinity ve Matter Labs gibi önemli girişimler yer alıyor.

Crypto.com'un 500 milyon dolarlık fonunun başına ise daha önce ZDNet, The Next Web ve TechCrunch gibi kayda değer platformlarda gazeteci olarak tahsis yapan Jon Russell getirildi. Jon Russell göre paylaşılan bilgilere tarafından fon, kripto para ve blockchain ekosistemi içinde bulunan erken faz girişimlere yatırımlar yapmaya devam edecek.

Kripto para dünyasında bulunan öteki büyük kripto para borsaların da geçtiğimiz dönemlerde benzer yatırım fonları ile karşımıza çıktıklarını da hatırlatalım. Kripto para dünyasının öteki büyük oyuncuları aralarında bulunan Binance, Coinbase ve FTX gibi borsalar da geçtiğimiz yıllarda girişimleri cesaretlendirmek için dağıtılmış fonlar duyurmuştu.

2022 yılında da kripto para ve blockchain ekosistemine olan yatırımlar hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor.  Crypto.com'un 500 milyon dolarlık yatırım fonu ile yapılan yatırımları sizlere aktaracağız.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/18/crypto-com-un-yatirim-fonunun-buyuklugu-500-milyon-dolara-cikarildi