Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin haberine göre Mandelblit, Netanyahu'nun avukatına yazılı olarak verdiği yanıtta, "Başbakanla ilgili soruşturmaların, erken tercih kararı alınmadan evvel başladığını ve tasarlandığı biçimde devam ettiğini" belirtti.

Mandelblit, Netanyahu'ya hitaben, "Seninle ilgili mevzularda bu yarıyılda tercih evveli karar alınmasına mani olmayacağım." ifadesini kullandı. 

Mandelblit, Netanyahu'nun avukatının arzı üzerine gelecek hafta kendisiyle bir görüşme asıllaştıracağını kaydoldu.

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki ortak yönetim partilerinin başkanları 25 Aralık'ta erken tercih kararı almıştı.

Ortak Yönetim partileri tarafından yayımlanan ortak deklarasyonda, İsrail'de gelecek sene kasım ayında yapılması tasarlanan genel tercihlerin nisan ayına alındığı bildirilmiş, İsrail medyayı erken tercihin 9 Nisan'da yapılacağını yazmıştı.

Hakkındaki 4 ayrı yolsuzluk soruşturması kapsamındaki en az 10 defa ifade veren Netanyahu'ya, "İş adamlarından pahalı armağanlar aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı, Almanya'dan alınan denizaltılarda isminin yolsuzluğa karıştığı ve kendisi ile ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında Bezeq firmasına 276 milyon dolar bedelinde mali istisna sağlandığı" yargılamaları yöneltiliyor. 

 

Ormanda yaşamayı seçen youtuber şoke etti!

'Yumurta'nın içinden bakın ne çıktı!

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra