Açıklamlarda bulunan El-Cezire televizyonu Bağdat Temsilcisi Velid İbrahim, Irak Basın Yayın Heyeti Kurumu'na bu sene başında televizyon yayın faaliyetleri izni için müracaatta bulunduklarını dile getirerek, "Ancak söz konusu kurum, kanalımızın IKBY hariç başta başkent Bağdat olmak üzere ülkenin diğer bölgelerinde yayın yapması için izin belgesi vermeyecekleri tebliğinde bulundu." ifadelerini kullandı.

Bu olaylardan sonra televizyonun Doha'daki merkeziyle irtibata geçtiklerini de aktaran İbrahim, "Doha ofisi söz konusu tebliğ göz önünde bulundurularak Bağdat'taki ofisimizi kapatmamız istendi." dedi. İbrahim, kanalın ülkedeki yayın faaliyetine devam etmesi için yeniden izin başvurusunda bulunacaklarını da dile getirdi.

El-Cezire kanal yönetiminden yapılan açıklamada, yönetim olarak Iraklı kurumun söz konusu tebliğine karşı "şaşkınlık" içerisinde olduklarını belirtti.
Açıklamada, ''Kanal olarak Irak'ta cereyan eden gelişmelere karşı yayın politikalarımızı muhafaza edeceğiz, gelişmeleri Irak ve Arap halkıyla dünyaya aktarmaya da devam edeceğiz'' dendi.