Demokrat Parti'nin seçim kongresinden eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton resmen Başkan adayı oldu.

68 yaşındaki siyasetçi Clinton'ın bu başarısında eski başkan adayı eşi Bill Clinton'ın büyük desteği bulunuyor.

Kongrede konuşan Hillary Clinton kadınlara Başkanlık yolunu açan isim olmak istediğini ve televizyondan kendisini izleyen genç kadınların da devletin en yüksek makamına ulaşabileceklerini söyledi.

Kongrede 2 bin 382 delegenin oyuna ihtiyacı olan Hillary Clinton'ın Başkan adaylığı 2 bin 842 oyla tescil edildi. Ön seçimlerde Clinton'ın en dişli rakibi olan Senatör Bernie Sanders bin 865 delegenin oyunu aldı.

Hillary Clinton kimdir?
1947 yılında dünyaya gelmiştir.

1965'te Rodham Wellesley Koleji'e girmeye hak kazanmış ve burada Siyasal Bilimler üstüne eğitim görmeye başlamıştır.

Rodham daha sonra Yale Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi görmeye başlamıştır. Burada “Yale Review of Law and Social Action” isimli okul gazetesinin editör kurulunda yer almıştır.

2001-2009 arasında ABD Senatosunda New York eyaletini temsil etmiştir. ABD'nin 42. devlet başkanı Bill Clinton'la evli olan Hillary Rodham Clinton, 1993-2001 yılları arasında eşinin başkanlığı sırasında First Lady olarak görev yaptı. Mesleği avukat olan Clinton Demokratik Parti üyesidir. 20 Ocak 2007 tarihinde 2008 ABD başkanlık seçimlerine adaylığını koydu ancak adaylığı az farkla Barack Obama'ya kaybetti. 2016 ABD başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den başkan adayı olmuştur.