Bağdadi'nin Rakka'ya düzenlenen hava saldırısında öldüğünü ilişkin yapılan açıklamaya koalisyon güçlerinden herhangi bir cevap gelmedi. 

IŞİD'in yayınlarını yapan internet sitesinde Ebubekir el-Bağdadi'nin öldüğü öne sürüldü. Dün sabah Arap medyasında terör örgütü lideri El Bağdadi'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'deki hava saldırılarında öldüğü iddia edildi.

Bağdadi'nin ölmesi nedeniyle yapılan açıklamada başka bir bilgi verilmedi. Koalisyon güçlerinden de konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak terör örgütü IŞİD, internet sitesinden iddialarını doğrulayan bir açıklama yayınladı.

RESMİ SİTEDEN YAYINLANDI
Amag isimli sözde resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada 'halife' olarak adlandırdıkları Bağdadi'nin öldüğü bildirildi. Bağdadi'nin ölüm haberini Azhab Süresi'yle duyuran terör örgütü, “ Ebubekir el-Bağdadi, Ramazan'ın 5. gününde koalisyon uçaklarının Rakka'ya dönük saldırısında öldü” denildi.

BAĞDADİ KİMDİR?
Kendini halife ilan eden Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün kurucusu ve lideri.

Ebu Bekir el-Bağdadi Irak Savaşı esnasında Irak'ta el-Kaide'ye bağlı örgütün temellerini attı. Suriye'de çıkan iç savaş ile birlikte bu ülkeye gitti ve Nisan 2013'te El-Nusra Cephesi ve kendi örgütünü Irak ve Şam İslam Devleti adı altında birleştirdiğini ilan etti. 29 Haziran 2014 günü halifeliğini ilan etti. (Kaynak: Vikipedi)