Rusya'nın umuma mahsus pasaport sahiplerine özel başlattığı yeni uygulaması artık hizmet ve hususi pasaport sahibi vatandaşlara da geçerli olacak. 

Ekonomi bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Moskova Ticaret Müşavirliği Rusya'ya seyahat edecek ya da etmeyi planlayan Türk vatandaşlarını uyardı. Artık Rusya'ya seyahat edecek hizmet tipi pasaportlara sahip kullanıcılar için de uygulanacak. Rusya'da ikamet etme izni olan vatandaşlar bu uygulamadan etkilenmese de umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaportlara sahip tüm vatandaşlar artık seyahat etmeden önce büyükelçilik ya da konsolosluklardan Rusya için vize almaları gerekiyor. 

Yaşanan Türkiye - Rusya gerilimi sonucunda ortaya çıkan bu vize gerilimi tüm hızıyla devam etse de Rusya yaptığı bu uygulamalardan sonra ekonomik olarak kötüye gittiğini itiraf etmişti. 

Yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu’nda geçici ikamet izni / RVP (Vremennoye Projivaniye) veya daimi ikamet izni /İkametgah Tezkeresi (Vid Na Jitelstva) bulunan vatandaşlarımız vizeye tabi değildir".

İlerleyen günlerde başkaca açıklamalar bekleniyor.