Avrupa'da ve özellikle Almaya'da sığınmacıların geri gönderilmemek için her türlü yola başvurmaya başladı iddia edildi.

Almanya’da faaliyet gösteren Focus Dergisi’nin haberine göre, Alman kiliseleri, din değiştirmek için artan başvurulardan rahatsız. Almanya Evanjelik Kilisesi, başvuruların büyük bölümünün “Kimliklerin din hanesinde Hıristiyan ibaresinin yer alması” hedefiyle yapıldığını iddia etti. Yapılan açıklamada, “Dinler kâğıt üzerinde değiştirilmek isteniyor” ibaresine yer verildi.

ARAPÇA VE FARSÇA BROŞÜRLER HAZIRLANMIŞ
Aşağı Saksonya Katolik Kilisesi, başvuruların memnuniyetle karşılandığını ve din değiştirme törenleri hakkında doğru bilgilendirme yapılması için Arapça ve Farsça broşürler hazırlandığını bildirdi. Sığınmacıların kilise cemaatlerinden yararlanmak ve sığınmacı başvurularında Hıristiyan din adamlarını referans gösterme avantajını kullanmak için kiliselere akın ettiği belirtiliyor.

ÇOĞU GERİ GÖNDERİLECEK
Almanya’da 1 milyondan fazla sığınmacı, iltica için başvurmuş durumda. Almanya başvuru sayısını azaltmak için bir dizi önlem aldı. Aralarında Tunus, Cezayir ve Fas gibi ülkelerin “güvenli ülke” ilan edilmesi bu önlemlerden biri. Uluslararası anlaşmalara göre ‘güvenli ülke’ vatandaşlarının başvuruları reddedilebiliyor ve sınır dışı edilebiliyor.

Kaynak: Habertürk