Osmanlı İmparatorluğu kontrolu altında olan ve bugün Makedonya sınırları içerisinde yer alan Bulgaristan topraklarında dünyaya gelen bir kahin o. Vangelia Pandeva Dimitrova bilinen adıyla Baba Vanga, 30 Ocak 1911 yılında doğdu. 13 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu iki gözü de kapandı ve dünyayı göremez hale geldi.

Dokundugu herhangi bir nesneyi butun ayrintilariyla tarif edebilen Vanga, bastigi toprakta yillar once ne olaylar gectigini bilebiliyordu.

Cocuklugundan beri yaptigi tahminlerlle cevresinde taninan Vanga'nin şöhreti arttikca bir devlet kurumu gibi çalışmaya başlamıştır. Sofya Telkin Bilim Kurumu'nda Vanga ile gorusmek isteyenler randevu alır, yapilan aciklamalar ve kehanetler dosyalanırdı. Görüşme ücretleri toplanarak parapsikolojik arastirmalari destekleyen devlete aktarılır. Dimitrova ise devletten aylik maas alırdı.

1996 yılında ise kayda alınan bu kehanetlerin %80ine yakını doğru çıktığı saptanmıştır. Bunlar arasında ürküten 11 Eylül saldırıları da vardır.

Baba Vanga adına çalışmalar devam etmektedir ve her olgunlaşan yaklaşım açıklanmaktadır. Baba Vanga'nın kehanetlerinden birkaç örnek de biz verelim.


2023 - dünyanin yörüngesinde değişiklik olacak.
2025 - Avrupa'da nüfus azalacak.
2028 - Tükenen petrol ve diger yeralti kaynaklarinin yerine yeni bir enerji kaynağı bulunacak.
2043 - Müslüman bir devlet yeniden Avrupa'nin tek hükümdari olacak.
2046 - Tedavi edilmeyecek organ kalmayacak. Yeni buluslarla hatali, hastalikli organin yerine yenisi yapilacak.
2076 - Bütün dünyada komunizm hüküm sürecek