TEOG Sınavları için binlerce öğrenci heyecanla beklerken son güne girildi. 8. sınıf öğrencilerine Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak olan TEOG sınavlarının ertesinde 29 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı sorusu herkesin aklında. 

TEOG sınavları 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günleri olacakken bu sınavlar hakkında detayları sizler için derledik. 

TEOG SINAVI NEDİR? 
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak denilen TEOG sınavına sayılı günler kala öğrenciler ve veliler TEOG sınavlarının ertesi günü olan 29 Nisan Cuma günü okullar tatil mi merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre 29 Nisan Cuma okullar tatil olmayacak!

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?
  • *Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
  • *Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
  • *Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
  • *Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
  • *Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
  • *8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
  • *Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

10 BİN ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA GİRECEK
Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri  modüle işlenen 3 öğrenci hastanede, 179 öğrenci evde, 10 bin 884 öğrenci tek  kişilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi  tanınacak.

TEOG SINAVI'NDA EN ÇOK SORU NEREDEN GELECEK?
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" ifadelerini kullandı.

TEOG HANGİ GÜN HANGİ DERS?
 Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak  oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika  olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil  derslerinden sınava girecek.

 Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları  ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı,  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz  sayılacak.