Tetra Pak'ın "KÜÇÜK ŞEYLER DOĞAYI YENİLER" adlı projesine destek veren Dimes, 2016 yılı içerisinde hedef olarak 10 bin çocuğu iyi niyet elçisi yapmak istiyor. 

2016 yılı itibariyle tüketici odaklı sosyal sorumluluk ve bu alanda sürdürülebilirlik faaliyetlerine hız veren Dimes, Tetra Pak'a destek verecek. Tetra Pak'ın 'Küçük Şeyler Doğayı Yeniler' adlı projesine desteğini bu yıl da yeniledi. Tüketicilerin yarattıkları atıkları ayrıştırıp biriktirme, boş karton ambalajlarını geri dönüşüm kutularına atma davranışlarını yaygınlaştırıp ülkemizde de farkındalık yaratacak çalışmalar yapmayı planlayan Dimes, 10 bin ilkokul öğrencisine ulaşmayı hedefliyor. 

Tetra Pak'ın Milli Eğitim Bakanlığı idaresinde 2004 yılında başlattığı ve şu ana kadar Türkiye'de 1 milyondan fazla ilkokul öğrencisine ulaşılan 'Küçük Şeyler Doğayı Yeniler' projesinin büyük destekçileri arasında yer alan DİMES 10 bin ilkokul öğrencisine ulaşacak. 

DİMES Pazarlama Müdürü Duygu Süleymanoğlu, bugüne kadar Dimes'in çevre için attığı adımlar ile yaptığı katkıların büyük rakamlara ulaştığını iletti. 315 ailenin bir yıllık su ihtiyacı, 5.753 ailenin bir yıllık elektrik tüketimi ve 36 dönüm orman gibi tasarruf değerlerine ulaştığını söyleyen Süleymanoğlu, bu eğitimlerin çevre bilincini küçük yaştan edindirme amacı ile yapıldığını vurguladı.