Karar Gazetesi'nden Eren Taşar'ın haberine göre, Kadıköy Anadolu Lisesi’nde yatılı okuyan öğrenciler arasında, “devrecilik” uygulaması ile yaşanan şiddet olayları sonrasında savcılık soruşturma başlattı. Ancak okuldaki skandal uygulamanın halen devam ettiği iddia edildi.

PUANLARINIZ DÜŞECEK DİYE TEHDİT ETMİŞLER
Olayların kamuoyuna yansımasndan sonra bazı öğretmenlerin şiddet uygulayan öğrencilerin yanında saf alarak, mağdur çocukları “Okulumuzu karalamaya çalışıyorlar, memnun olmayan gitsin” şeklinde azarladığı öğrenildi.

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR
Çocuğuna şiddet uygulanan fakat ancak ismini vermek istemeyen bir veli de haberin yayılmasından sonra yaşananları şöyle anlattı:  “Haber duyulduktan sonra edebiyat öğretmeni derste oğluma yönelik tahrik edici şekilde konuşmuş. Öğretmen, ‘Yazılanlar iftira memnun olmayan öğrenciler okuldan gitsin’ demiş. Şikayet edenlerin 4 aydır bu okula geldiklerine göre bir sorun olmadığını ve şikayet edenlerin kötü niyetli, kindar olduğunu söylemiş. Öğrenciler de bunları söyleyen öğretmenlerini alkışlamış. Mağdur öğrenciler sınıfın bir köşesinde tecrit edilmiş. Oğlum bu yaşananlardan çok etkilendi ve oğlumu okuldan almayı düşünüyorum. Böyle devam edemez.” dedi.