Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Prof. Dr. Aziz Sancar arasındaki görüşmeler sonucunda “Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi” ile ilgili ilk adım 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 18:00 - 18:30 arası İTÜ Rektörlük Senato Odası'nda gerçekleşecek protokol imza töreni ile atılacak.

Beylikdüzü’nde uluslararası boyutta hizmet verecek merkez, gelecekte büyük bilimsel başarılara imza atacak gençler için çok değerli bir öğrenme ve araştırma ortamı sunacak. Merkezin kuruluşu ve işleyiş süreci Profesör Doktor Aziz Sancar’ın rehberliğinde gerçekleşecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Beylikdüzü Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Beylikdüzü Belediyesi, merkezin projesini, Aziz Sancar ve İTÜ öğretim üyelerinin çizeceği bilimsel çerçeve içerisinde gerçekleştirecek.

YENİ NOBELLER İÇİN DEV İŞBİRLİĞİ
Merkez, lise ve üniversite çağındaki gençlere, bilimsel çalışmalara katılma ve özel araştırma projelerini yürütebilme gibi olanaklar sunacak. Yalnız Beylikdüzülü değil, İstanbul’un ve Türkiye’nin her yerinden yetenekli gençler, Merkez’in donanımlı laboratuvarlarından ve yeni buluşlar için ilham veren ortamından yararlanabilecek. Merkezde aynı zamanda kimi özel sanatsal çalışmaların yapılabileceği alanların ve bir bilim müzesinin bulunması da planlanıyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Araştırmacı gençlere katkıda bulunabilmek için, Aziz Sancar hocamızın öncülüğünde ne gerekiyorsa yapacağız” diyor ve hayalini şu sözlerle anlatıyor:
“Gelecekte büyük başarılara imza atacak, Nobel ödülleri kazanacak bilim insanlarının özgeçmişlerinde kısa bir cümle olarak yer almanın gururunu bütün Beylikdüzü’ne yaşatmak istiyorum. ‘İlk ciddi bilimsel çalışmalarımı henüz lise öğrencisiyken Beylikdüzü Belediyesi Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdim’ denmesini hayal ediyorum.”
Prof. Dr. Aziz Sancar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılacağı imza töreninde sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Saygılarımızla,