Egzama, ciltte kaşıntı, tahriş ve lekelerle ortaya meydana çıkan bir deri hastalığı olarak biliniyor. Sebebi belirli bilinmemekle beraber strese, deri yapısına ve genetik faktörlere ast olarak da oluştuğu düşünülen egzama, Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde insanı etkiliyor. Kaşıntı, kızarıklık ve döküntü ile semptom gösteren cilt hastalığı egzama için ilaçsız çare yöntemi olan su diyeti ise hastalara umut oluyor. Bu kapsamda egzama tedavisinde bağırsak sağlığı ve su içmenin manâlı etkisi bulunuyor.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, ''Vücutta biriken toksinlerin, ağır metallerin ve atık maddelerin su diyetli ile vücuttan atılması egzama problemine çözüm oluyor. Bu tedavinin özelliği hastaya tüketebileceği bir besin ve susadığı kadar su içmesini öneriyoruz. Çare süreci 60 günde tamamlanıyor'' dedi.

Rüzgarlı havanın etkisiyle nemini kaybeden cilt yapısı farklı alanlara yönlendirilmiş hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu problemlerin başında ise millet aralarında sık rastlanan bir cilt hastalığı olan egzama geliyor. Kaşıntı, kızarıklık, döküntü ile kendini belirten deri hastalığı egzama tedavisinde, bağışıklık sistemini destekleyici besinlerin tüketilmesi de ağırlık taşıyor. Bu kapsamda farklı alanlara yönlendirilmiş deri hastalıklarının tedavisinde su diyetine başvurulması gerekiyor.

Dr. Hamit Çelik, ''Egzama, kronik hastalıklarda olduğu gibi tedavisi uzun süren bir deri hastalığı olmakla beraber tedavi edilmediğinde ciltte uzun süreli kaşıntı ve ağrılara sebep oluyor. Özellikle dirseklerde ve kollarda terleme bezlerinin az olması, vücuttaki parazit ve mantarların cilt aşağıda birikmesine sebep oluyor. Bu sebeple su diyeti tedavisinde oysa esas amacımız vücuttaki ağır metallerin, toksinlerin, atık maddelerin, bakteri, asalak ve mantarların temizlenmesini temin etmek. Dolayısıyla beden arınıyor, bağırsaklar rahatlıyor ve organlarda fabrika ayarlarına geri dönüyor. Böylelikle ciltte oluşan hasarlar da onarılıyor'' diye belirtti.

Su ve gıda dengesi manâlı

Vücuda alınan besinlerin, dış faktörlerin, giyilen kıyafetlerinde egzamayı tetikleyebileceğini bildiren Dr. Hamit Çelik, ''Su hücreleri yenileyen, cildi besleyen, cildin nem dengesinin korunmasını sağladığı için uyguladığımız tedavi de, hastanın içtiği su miktarı da ağırlık taşıyor. Egzama tedavisinde vücuda alınan besinlere dikkat edilmesi gerektiği için hastada herhangi bir komplikasyon oluşturmayacak bir beslenme tüketmesini öneriyoruz. Bu besinler arasından tek biri tüketiliyor. Diyette roka, dereotu, maydanoz, limonsu semizotu salatası, bal veya sabah öğlen akşam olmak üzere bir adet hurma veya zeytin yer alıyor. Bu besinler aralarında paketli yiyecek tüketimi yapılmamasını istiyoruz. Tedavi 60 gün sürüyor. 30. Günden itibaren vücutta ama egzama azalmaya başlıyor, 45. Günde ise egzama ayrıntılarıyla ortadan kalkıyor'' diye belirtti.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/egzamalardan-kurtulmanin-yolu-su-diyeti.html