Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi oranlarında indirim yapılmayacağını söyledi ve şu açıklamalarda bulundu, "Herhangi bir şekilde vergi oranlarında indirim söz konusu olamaz. Hiçbir vergide hiçbir kuruş dahi indirim yok" açıklamalarında bulundu.

Bakan Ağbal, vergi indirimi konularıyla ilgili olarak, "Yapmamız gereken, verimlilik, üretim artışı, istihdam artışı. Burada bizim yapacağımız şey yatırım ortamını iyileştirmek, bu anlamda kalıcı çözümler üretmek. Vergi, konuşmaların içerisinde olması gereken bir konu başlığı değil" dedi.
"Et ve gıda fiyatlarındaki indirim için ne gibi kalıcı çözümler üretilebilir?" sorusuna da cevap veren Bakan Naci Ağbal , "Üretim maliyetlerini düşüreceğiz. Vergi dışında üretim maliyetlerini aşağı çekmek üzere onlara bakacağız. Çeşitli rekabet aksaklıkları var. Üretimden tüketime gelen o ara zincirde rekabet eksiklikleri var. Bu konuda da sektörlerle istişare etmek suretiyle bir çözüm üreteceğiz. Bu kapsamlı bir çalışma. Bütün meseleleri vergi oranları üzerinde indirim yaparak çözebiliriz yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil." dedi.

"Haftasonu yatırım ortamı iyileştirme koordinasyon kurulu olarak toplanıyoruz" diyen Bakan Ağbal, "Gündemde olan bütün maddeleri sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte değerlendireceğiz. İnşallah beklentileri karşılayan düzenlemeler yapmış oluruz. Hiçbir vergide hiçbir kuruş dahi indirim yok. Aracısı üreticisi, perakendecisi bir araya geleceğiz. Sistemi baştan sona gözden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.